Jean Monnet Chair: EU business policies and contemporary challenges of European integration

Jean Monnet Chair: EU business policies and contemporary challenges of European integration

Cilj Katedre je unaprijediti znanja studenata o tematikama povezanim sa EU integracijom, prvenstveno kroz obrazovne aktivnosti u sklopu kolegija na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju. Također, ciljevi Katedre obuhvaćaju otvaranje prostora za dijalog između Fakulteta i studenata o relevantnim temama vezanim za europsko poslovno okruženje, promociju istraživanja i razmjene mišljenja o EU te razvoj vještina potrebnih za poslovanje u međunarodnom okruženju (komunikacijske vještine, timski rad, itd.).


Ciljevi Katedre će se realizirati kroz pripremne, provedbene i završne aktivnosti. Provedbene aktivnosti podrazumijevaju održavanje predavanja, seminara, radionica, studijske posjete ključnim monetarnim i političkim institucijama u Republici Hrvatskoj te znanstvene aktivnosti, a koje će se realizirati kroz objavu znanstvenih radova i knjiga te sveučilišnih udžbenika.

Predavanja i seminari će se odvijati u sklopu sljedećih kolegija na preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju: Makrosustav EU, Ekonomija EU, Europsko poslovno okruženje I zajedničke EU politike, Poslovne politike EU I Unutarnje tržište (na hrvatskom i engleskom jeziku), Poslovanje na tržištu EU (na hrvatskom i engleskom jeziku), Ekonomika i politika međunarodne razmjene (na hrvatskom i engleskom jeziku), Regionalne ekonomske integracije te Europski fondovi.

 

Najveće koristi od provedenih aktivnosti imati će student, koji će postati sposobni razumijeti različite aspekte europske integracije i povezanih politika te razviti nove vještine i kompetencije. Najvažniji cilj Katedre je promovirati izvrsnost u području europskih studija, potaknuti diskusiju o ključnim suvremenim izazovima te kroz aktivnosti osigurati približavanje EU tema široj društvenoj i poslovnoj zajednici.

 

Trajanje projekta: 2022.-2025. godine

 

Voditelj projekta: doc.dr.sc. Marko Tomljanović, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Rijeka, Republika Hrvatska

 

Članovi projektnog tima:

Izv.prof.dr.sc. Igor Cvečić, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Rijeka, Republika Hrvatska

Prof.dr.sc. Alen Host, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Rijeka, Republika Hrvatska

Ema Murić, mag.iur, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Rijeka, Republika Hrvatska

Srdjan Redzepagić, Balkan Institute of Science and Innovation of the Université Cote d’Azur, Nice, France


Web stranica projekta


 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više