Konfucijev institut

Konfucijev institut

Studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci i stanovnici Primorsko-goranske županije imaju priliku BESPLATNO učiti kineski jezik i upoznati se s bogatom kineskom kulturom i to od izvornih govornika.
 
Konfucijev institut sveučilišni je centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje, osnovan u partnerskom odnosu Sveučilišta u Zagrebu i Sjedišta Konfucijevih instituta u Pekingu (Hanban) te je jedina takva ustanova u Republici Hrvatskoj. Institut već nekoliko godina aktivno radi na promociji kineskog jezika i kulture, posebno među mladima, a isto tako kontinuirano radi na boljem povezivanje Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine na svim područjima, uz posebni naglasak na poslovnu i ekonomsku suradnju. 
 

 
 
 

Kineski jezik, jezik je velikih mogućnosti - govori ga svaka 5 osoba u čak 33 države svijeta. Mlade osobe sve se više okreću učenju kineskoga jezika koji je u naprednim europskim zemljama već i među predmetima u osnovnoj školi. 
 

Znate koja je zajednička karakteristika najtraženijih menadžera u Europi? Služe se osnovama kineskoga  jezika! Jedna od najvećih, ali i najbrže rastućih industrija potražuje sve veći broj osoba koje se služe kineskim jezikom i ima čvrste poslovne odnose s Europom.

„Kineski jezik nije težak kao što izgleda na prvu – najteži dio upravo je alfabet.  Gramatika je dosta jednostavna  - ne postoje klasična vremena, rodovi i drugi komplicirani konstrukti. Savladala sam prvi stupanj i jedva čekam da  krenemo s drugim stupnjem. Smatram da je to jezik velikih mogućnosti pošto ga priča jako veliki broj ljudi. U poslu sam se već do sad susretala s poslovnim ljudima kineskog govornog područja i zadnji put sam uspjela reći nekoliko riječi na kineskom . Iznenadila sam i sebe i njih!" polaznica 2. generacije
 

Znate što me oduševilo? Izvorni govornici. Bilo je kao da sam išla učiti u neku stranu zemlju i mislim da je to razlog zbog kojeg smo svi puno brže uspjeli naučiti  i koristiti osnovne fraze. Druga stvar koja me oduševila je ta da je besplatno. U današnje vrijeme kad sve ima cijenu mislim da je jedna predivna gesta od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Konfucijevog instituta koja je namijenjena svima kako bi se reklo od 0-99 godina Nikad nije kasno za naučiti novi jezik."polaznik 1.generacije

Nemojte propustiti priliku i učite s nama kineski jezik - besplatno i od izvornih govornika! 
 
Novi semestra započinje 15. listopada 2018. godine a prijave, do popunjena mjesta zaključno s  12. listopadom. Predavanja će bit u popodnevnim terminima ( od 16 sati).
Prijaviti se možete na poveznici
 
 
Kontakt
 
Diana Ježina,  mag. rel. publ., univ. spec. oec. 
stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci
telefon:     051   355   127 
e mail: diana.jezina@efri.hr
 

 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se