Lara Vuković: Stručna praksa u Opereti d.o.o.

Lara Vuković: Stručna praksa u Opereti d.o.o.

U sklopu smjera International Business na trećoj godini odrađivala sam Stručnu praksu koja me približila praktičnoj primjeni naučenog teoretskog znanja i otvorila mi mnoga vrata u poslovnom svijetu. Na početku petog semestra Centar za karijere uveo nas je u kolegij Stručna praksa davajući nam  osnovne informacije – koliko traje stručna praksa, kako pronaći poslodavca, te kako voditi evidenciju odrađenih sati. Prva velika prednost bila je online platforma, kreirana od strane EFRIja, putem koje smo tražili potencijalne poslodavce, prijavljivali se za intervjue, kao i vodili online dnevnik prakse. Kada je cijeli proces započeo, znala sam da bih voljela odraditi svoju praksu u Marketingu, pri čemu mi je i sam Centar za karijere pomogao ponudivši mi online praksu u marketingu u agenciji za nekretnine "Opereta d.o.o.", čije je sjedište u Zagrebu.
 
Od samoga početka očekivala sam od prakse mnogo - ponajviše mogućnost rada u pravom poslovnom okruženju koje će mi omogućiti razvijanje dotad stečenih teoretskih znanja, kao i usavršavanje mojih znanja i vještina, sto mi se na kraju prakse i ispunilo. Tokom odrađivanja prakse za Operetu sam s ostalim kolegama sa studija provodila marketinšku kampanju na društvenim mrežama Tik Tok i Instagram, sto je podrazumijevalo zadatke analize tržista, pratitelja i trendova, kreiranje digitalnog sadržajavidei, postovi, praćenje napretka rasta pratitelja i samo promoviranje Operete i njihovih usluga i nekretnina. Tijekom prakse upoznala sam odličan tim zaposlenika i direktora koji su uvijek bili spremni pomoći i naučiti nas novim znanjima i vještinama.
 
Cijelo iskustvo bilo je još vrijednije uz pomoć mentorice na Fakultetu izv. prof. dr. sc  Jasmine Dlačić koja nas je vodila i savjetovala kako bismo našu kampanju podigli na višu razinu i završili praksu sa još boljim rezultatima. Uz sve navedeno, praksa me također naučila i timskom radu. Po završetku prakse, ovo iskustvo otvorilo mi je vrata u poslovni svijet budući da mi je u agenciji ponuđen posao vanjskoga suradnika u marketingu, sto smatram ogromnim vjetrom u leđa za studenticu koja je tek završila preddiplomski studij.
 
Nakon završene stručne prakse i zaposlenja u spomenutoj organizaciji, zaključujem da kolegij Stručne prakse smatram jednim od bitnijih kolegija na Fakultetu, budući da se svi studentima pruža prilika stjecanja radnog iskustva u području njihovih interesa za cijenjene hrvatske i internacionalne kompanije koje nude velike mogućnosti i prilike u budućnosti!

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više