Ljetna škola

Ljetna škola

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 2005. godine organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom: „Međunarodno okruženje i europske integracije", koja će se održati u razdoblju od 2. do 14. srpnja 2018.godine.

Cilj Ljetne škole je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja i poslovnog okruženja u svakodnevnom životu.U radu Škole, predviđena je suradnja s lokalnom zajednicom, uspješnim hrvatskim poduzećima te domaćim i međunarodnim institucijama. 

Teme predavanja su sljedeće:

Hrvatska, Zapadni Balkan i budućnost europskih integracija 
Izazovi globalizacije i regionalizacije,
Aspekti kohezijske politike,
Pravni i institucionalni aspekti europskih integracija,
Stvaranje politika i izazovi članstva u Europskoj uniji,
EU i Hrvatska: Izazovi u poduzetničkom okruženju i
Utjecaj pristupanja Europskoj uniji na Hrvatsku i zemlje Zapadnog Balkana.

Odabrane politike EU
Trgovinska politika EU i TTIP,
Europska monetarna unija i budućnost Eura,
Porezna harmonizacija u EU,
Socijalna politika EU i budućnost socijalne države u Europi,
Europska strukturna politika: Ključ europske kohezije i
Uspostava ekonomije znanja u novim zemljama članicama EU.

Ljetna škola organizirana je u cijelosti na engleskom jeziku. Predavanja se održavaju u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sudionicima se dodjeljuje 6 ECTS-a. Za polaznike Škole osiguran je smještaj i bogat popratni program, koji uključuje posjete hrvatskim tvrtkama, upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti sjeverozapadne Hrvatske, te ostalih sadržaja zabavnog karaktera.
 
BROŠURA
 

Prijava na Ljetnu školu je otvorena za sve studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija ekonomije i ostalih društvenih smjerova. Obrazac za prijavu na Ljetnu školu 2018. godine dostupan je OVDJE.
 
Rok za prijavu: 5. lipanj 2018. godine.
Sudionici Škole će biti obaviješteni putem elektroničke pošte! TROŠKOVI I STIPENDIJA


Troškovi sudjelovanja na Ljetnoj školi 2018. godine od 600 EUR uključuju školarinu, materijale, organizirane izlete, prijevoz, smještaj i prehranu. 
Studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci s osiguranim smještajem i prehranom plaćaju niži iznos školarine. Zahtjev za djelomično stipendiranje školarine potražite OVDJE.

Kalendar

Ekonomski fakultet u Rijeci koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se