Ljetna škola

Ljetna škola

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 2005. godine organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom: „Međunarodno okruženje i europske integracije", a ove godine će se održati ONLINE u razdoblju od 6. do 16. srpnja 2020. godine.
Cilj Ljetne škole je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja i poslovnog okruženja u svakodnevnom životu.U radu Škole, predviđena je suradnja s lokalnom zajednicom, uspješnim hrvatskim poduzećima te domaćim i međunarodnim institucijama. 

Teme predavanja su sljedeće:

Hrvatska, Zapadni Balkan i budućnost europskih integracija 
Izazovi globalizacije i regionalizacije,
Aspekti kohezijske politike,
Pravni i institucionalni aspekti europskih integracija,
Stvaranje politika i izazovi članstva u Europskoj uniji,
EU i Hrvatska: Izazovi u poduzetničkom okruženju i
Utjecaj pristupanja Europskoj uniji na Hrvatsku i zemlje Zapadnog Balkana.

Odabrane politike EU
Trgovinska politika EU i TTIP,
Europska monetarna unija i budućnost Eura,
Porezna harmonizacija u EU,
Socijalna politika EU i budućnost socijalne države u Europi,
Europska strukturna politika: Ključ europske kohezije i
Uspostava ekonomije znanja u novim zemljama članicama EU.

Ljetna škola organizirana je u cijelosti na engleskom jeziku. Predavanja se održavaju u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sudionicima se dodjeljuje 6 ECTS-a. Za polaznike Škole osiguran je smještaj i bogat popratni program, koji uključuje posjete hrvatskim tvrtkama, upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti sjeverozapadne Hrvatske, te ostalih sadržaja zabavnog karaktera.
 
BROŠURA
 
PROGRAM 2020 
 
 

Prijava na Ljetnu školu je otvorena za sve studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija ekonomije i ostalih društvenih smjerova. Obrazac za prijavu na Ljetnu školu 2020. godine dostupan je OVDJE.
 
Rok za prijavu: 20. lipanj 2020. godine.

Sudionici Škole će biti obaviješteni putem elektroničke pošte! 
 
TROŠKOVI I STIPENDIJA
 
Troškovi sudjelovanja na Ljetnoj školi 2020. godine od 800 EUR uključuju školarinu, materijale, organizirane izlete, prijevoz, smještaj i prehranu. 
Studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci s osiguranim smještajem i prehranom plaćaju niži iznos školarine. Zahtjev za djelomično stipendiranje školarine potražite OVDJE.

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se