Lucia Starčić i Karla Videc: Stručna praksa u B.I.D. grupi d.o.o.

Lucia Starčić i Karla Videc: Stručna praksa u B.I.D. grupi d.o.o.

Jedna poprilično jednostavna rečenica „Tražimo osobu za rad u digitalnom marketingu", upućena profesorici Ivani First Komen, pružila nam je mogućnost obavljanja stručne prakse u poduzeću B.I.D. Grupa, poznatijem kao bid. Za one koji još ne znaju - bid je IT poduzeće koje se bavi izradom web stranica i digitalnim marketingom u području turizma.

 

Naše iskustvo stručne prakse započelo je početkom 3. mjeseca 2023. godine kada smo po prvi puta imale priliku kročiti u poduzeće ne znajući da ćemo tamo i ostati. Iako smo osjećale strah, neizvjesnost nas nije obeshrabrila; naprotiv, odlučile smo dati svoj najbolji doprinos bez obzira na sve što nas čeka.


Prvi radni zadaci svodili su se na uvod u digitalni marketing, počevši od osmišljavanja sadržaja za društvene mreže klijenata i poduzeća, izradu kalendara objava te kreativno pisanje blogova. Pored digitalnog marketinga, naše mentorice su nas uvele u svijet izrade web stranica i kreiranje sadržaja u CMS programu. Tada smo shvatile koliko truda i rada zahtijeva web stranica, kao i koji tim ljudi je potreban da bi se takav projekt uspješno realizirao.

 

Osim rada u CMS programu i kreiranja sadržaja za društvene mreže, naučile smo kako se poduzeće može oglašavati uz pomoć Google Ads alata, drugim riječima kako da se oglas prikazuje pravim ljudima, na pravom mjestu i u pravo vrijeme.

 

S vremenom naše su poslovne obveze postajale sve zahtjevnije, no istovremeno su se i naša znanja i interes za digitalni marketing povećavali.

 

Na kraju stručne prakse svaka od nas je otkrila svoju strast i ono u čemu je najbolja, a tome svjedoči činjenica da smo dobile priliku za zaposlenje. Navedeno nam je omogućilo daljnje usavršavanje i napredovanje.

 

Zapravo možemo reći da kolegij Stručna praksa predstavlja jedan od najvrijednijih perioda tijekom našeg studiranja na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, gdje smo primijenile stečena znanja s fakulteta i naučenu teoriju implementirale u praksi.


Stoga s entuzijazmom svim studentima preporučujemo da se hrabro upuste u svijet rada i daju sve od sebe jer će im se to jednoga dana isplatiti!


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više