Magdalena Markuš: Stručna praksa u agenciji ABC travel

Magdalena Markuš: Stručna praksa u agenciji ABC travel

Iskustvo stručne prakse za mene je bilo savršen kraj fakultetskog obrazovanja. Prilika da sve naučeno iskoristim i primijenim na radnom mjestu koje je dinamično i dozvoljava mi profesionalni razvoj i ulazak na tržište rada bila je neprocjenjiva. Razdoblje odrađivanje stručne prakse omogućilo mi je da steknem praktično iskustvo u stvarnom radnom okruženju, temeljeno na teorijskim znanjima, gdje sam se suočavala s raznovrsnim zadacima i situacijama, čime sam dodatno izgradila svoje vještine i samopouzdanje.


Oduvijek mi je turizam bio izrazito zanimljiva industrija i budući da sam imala prijašnjih iskustava s radom u turizmu, kada sam vidjela da mi Fakultet nudi mogućnost obavljanja stručne prakse upravo u turističkoj agenciji, bez oklijevanja sam odlučila iskoristiti tu priliku.


Rad u turističkoj agenciji ABC Travel pružio mi je uvid u kompleksnost turističke industrije, omogućujući mi da bolje razumijem procese organizacije putovanja i zadovoljavanja potreba klijenata. Upoznala sam se s različitim aspektima upravljanja turističkim destinacijama, marketinškim strategijama i komunikacijom s klijentima, čime sam stekla dragocjen uvid u poslovanje turističkih agencija.


Spojila sam svoj studijski smjer – marketing s radom s ljudima i organizacijom putovanja. Tako sam na radnom mjestu sudjelovala u brojnim aktivnostima vezanim uz marketing. Sudjelovala sam u raznim marketinškim inicijativama, od kojih su mnoge bile usmjerene prema direktnom i digitalnom marketingu. Uz to, poticala sam svoju kreativnost kroz osmišljavanje inovativnih promotivnih materijala koji bi privukli potencijalne klijente.


Osim što sam se bavila marketinškim zadacima, stručna praksa mi je pružila priliku da razvijam i druge ključne vještine. Poboljšala sam svoje komunikacijske sposobnosti, kako u pisanju tako i u verbalnoj komunikaciji, što mi je omogućilo da učinkovito surađujem s klijentima i kolegama. Rad u timu postao je sastavni dio mog svakodnevnog radnog dana, naučivši me kako da se uklopim, doprinesem timu i radu agencije. Osim toga, brza i dinamična priroda turističke industrije osigurala je da se stalno prilagođavam, učim i rastem, te razvijam organizacijske vještine.


Mislim da se ne može dovoljno naglasiti važnost stručne prakse i stjecanja takvih iskustava tijekom studiranja  stoga mi je drago da mogu podijeliti svoje iskustvo koje je bilo i više nego pozitivno budući da je na kraju rezultiralo zaposlenjem odmah po završetku studija.

 

Svakom budućem studentu toplo preporučujem da na stručnoj praksi daju sve od sebe i potrude se što više naučiti, steknu poznanstva i iskustva koja će im uvelike olakšati ionako stresan prelazak iz studentskih dana u one radne i prepune izazova, ali i prilika.

 

 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više