Međunarodna ljetna škola EFRI

Međunarodna ljetna škola EFRI

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 2005. godine organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom: „Međunarodno okruženje i europske integracije", koja će se ove akademske godine održati u razdoblju od 4. srpnja do 15. srpnja 2023. godine.
 
Cilj Ljetne škole je upoznati studente ekonomskih, pravnih i ostalih studija s osnovama gospodarskog procesa integriranja u Europi, s osvrtom na Hrvatsku i zemlje jugoistočne Europe, te im predočiti prednosti i izazove procesa gospodarskog integriranja na području svakodnevnog života.

U radu Škole, predviđena je suradnja s lokalnom zajednicom, uspješnim hrvatskim poduzećima te domaćim i međunarodnim institucijama. 
 

 
 
Teme predavanja su sljedeće:

Hrvatska, Zapadni Balkan i budućnost europskih integracija 


Izazovi globalizacije i regionalizacije,
Aspekti kohezijske politike,
Pravni i institucionalni aspekti europskih integracija,
Stvaranje politika i izazovi članstva u Europskoj uniji,
EU i Hrvatska: Izazovi u poduzetničkom okruženju i
Utjecaj pristupanja Europskoj uniji na Hrvatsku i zemlje Zapadnog Balkana.
Odabrane politike EU


Trgovinska politika EU i TTIP,
Europska monetarna unija i budućnost Eura,
Porezna harmonizacija u EU,
Socijalna politika EU i budućnost socijalne države u Europi,
Europska strukturna politika: Ključ europske kohezije i
Uspostava ekonomije znanja u novim zemljama članicama EU.

Ljetna škola organizirana je u cijelosti na engleskom jeziku. Predavanja se održavaju u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a sudionicima se dodjeljuje 6 ECTS-a. Za polaznike Škole osiguran je smještaj i bogat popratni program, koji uključuje posjete hrvatskim tvrtkama, upoznavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti sjeverozapadne Hrvatske, te ostalih sadržaja zabavnog karaktera.
 
 
BROŠURA 2023
 
SLUŽBENA WEB STRANICA LJETNE ŠKOLE
 
 
 
 
 
 
 Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se