Miro Vukelić: Sudjelovanjem na Meet&Employ 2023. do zaposlenja u Beling d.o.o.

Miro Vukelić: Sudjelovanjem na Meet&Employ 2023. do zaposlenja u Beling d.o.o.

Nakon završetka studija, bio sam spreman početi tražiti posao kao i početi s gradnjom svoje karijere u područjima koje su se ticale mog dotadašnjeg obrazovanja. Traženje posla odvijalo se većinom online, ali ključni korak napravio sam kroz program Meet&Employ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Kada sam dobio poziv na program smatrao sam da je on interesantna prilika za istraživanje poslovnih prilika no nisam očekivao zaposlenje. Program je uključivao prezentaciju kompanija koje su predstavile svoje djelatnosti, karijerne putove i mogućnosti koje nude. Ova interakcija omogućila mi je da čujem mnogo o potencijalnim poslodavcima i njihovim ponudama te da se upoznam s raznolikostima tržišta rada. Nakon općih prezentacija, uslijedili su individualni razgovori za poslove za koje sam se prethodno prijavio. Također, inicijativa fakulteta poslužila je kao bitan instrument za moje profesionalno usmjerenje.

 

Jedna kompanija, Beling d.o.o., koja se bavi distribucijom špijunske i protušpijunske opreme je nešto što me posebno privuklo. Njihov rad na međunarodnom tržištu zahtijevao je prodajnu stručnost, lingvističke sposobnosti i adaptibilnost. Nedugo nakon prvog razgovora, pozvali su me na pripravničko mjesto koje sam prihvatio s entuzijazmom. Kao dio pripravničkog programa u manjoj kompaniji, moj dnevni opseg rada je širok i multifunkcionalan. Suradnja u web prodaji je samo početak; upravljam i ažuriram stanja skladišta, izrađujem račune, te sam angažiran u kreiranju i održavanju web stranica kompanije. Također, moje odgovornosti uključuju pripremu sadržaja, vizualnog identiteta i marketinških kampanja, kao i logističke operacije poput obrade narudžbi, njihovog pakiranja i otpreme.

 

Zahvaljujući Belingu, stekao sam vrijedne vještine u međunarodnom poslovnom okruženju, učeći prilagoditi strategije različitim kulturama i tržištima, poštujući pri tome specifične jezične i kulturne razlike.

 

Ovo iskustvo je unaprijedilo moju profesionalnu karijeru, kao i osobni razvoj ne samo kroz primjenu znanja stečenih kroz obrazovanje već mi je i pomoglo shvatiti u kojem se smjeru želim profesionalno razvijati.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više