NATJEČAJ 01/2022

NATJEČAJ 01/2022

U Rijeci, 18. siječnja 2022. 

 

Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet raspisuje

 

NATJEČAJ 01/2022

 

1.       Za provođenje postupka izbora jednog izvršitelja/ice u suradničko zvanje i na radno mjesto poslijedoktoranda, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomije, s punim radnim vremenom na određeno vrijeme do povratka privremeno odsutne zaposlenice;

2.       Za provođenje postupka izbora jednog izvršitelja/ice na radno mjesto IV. vrste - spremačica u Službi za ljudske resurse i opće poslove u punom radnom vremenu na određeno vrijeme od dvije godine zbog povećanog opsega poslova.

Pristupnici pod točkom 1. natječaja moraju ispunjavati uvjete utvrđene Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07 – OUSRH, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15 i  131/17).

 

Uvjeti za zapošljavanje za točku 1. natječaja:

-          stečeni akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomije;

-          pristupnik iz redova najuspješnijih studenata;

-          izvrsno poznavanje engleskog jezika.

 

Vlastoručno potpisanoj prijavi za točku 1. natječaja potrebno je priložiti: 

-          životopis;

-          presliku svjedodžbe/diplome kojom se potvrđuje ispunjavanje uvjeta stupnja obrazovanja (stručne spreme) i struke određene ovim natječajem; pristupnici koji su kvalifikaciju stekli u inozemstvu moraju priložiti rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije;

-        dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice, putovnice ili domovnice) ili

   državljanstvu neke druge države; strani državljani obvezni su priložiti dokaz o poznavanju   

   hrvatskog jezika (napredna razina);     

-          popis znanstvenih i stručnih radova;

-          dokaz da je pristupnik iz redova najuspješnijih studenata;

-          dokaz o poznavanju engleskog jezika (potvrda, uvjerenje, preslika svjedodžbe/diplome iz koje se vidi da je položen ispit iz engleskog jezika ili slično).

 

 

Uvjet za zapošljavanje za točku 2. natječaja:

-          završena osnovna škola.

Probni rad:

-           jedan mjeseci.

 

Vlastoručno potpisanoj prijavi za točku 2. natječaja potrebno je priložiti: 

-      životopis,

-      presliku svjedodžbe/diplome kojom se potvrđuje ispunjavanje uvjeta stupnja obrazovanja (stručne

        spreme) i struke određene ovim natječajem; pristupnici koji su kvalifikaciju stekli u inozemstvu

        moraju priložiti rješenje o priznavanju inozemne školske kvalifikacije;

-      dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice, putovnice ili domovnice) ili

        državljanstvu neke druge države; strani državljani obvezni su priložiti dokaz o poznavanju   

        hrvatskog jezika (napredna razina).

 

 

Pristupnici cjelokupnu dokumentaciju dostavljaju u presliku. Na natječaj se, pod ravnopravnim uvjetima, imaju pravo javiti osobe oba spola. Izrazi koji se koriste u ovom natječaju, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose jednako na oba spola.

 

Pristupnici koji na temelju članka 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te odredbi drugih posebnih propisa, Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata, ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i priložiti sve dokaze za ostvarivanje navedenog prava te imaju prednost u odnosu na ostale pristupnike samo pod jednakim uvjetima.

Dokazi za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji navedeni su na slijedećoj internetskoj stranici: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPO%C5%A0LJAVANJU.pdf

 

Fakultet zadržava pravo da prije donošenja odluke s pristupnicima koji podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju formalne uvjete natječaja provede provjeru znanja i vještina testiranjem i/ili intervjuom. O održavanju testiranja i/ili intervjua pristupnici će biti pravodobno obaviješteni. Ako pristupnik ne pristupi provjeri, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj. Fakultet zadržava pravo da ne izvrši izbor niti jednog pristupnika na natječaj.

Prijavom na natječaj pristupnici su izričito suglasni da Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet kao voditelj zbirke osobnih podataka, može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provođenja natječajnog postupka, u skladu s europskim i nacionalnim propisima i internim aktima o zaštiti osobnih podataka, osiguravajući pravilnost postupanja s tim podacima na strani svih osoba kojima će na zakonitoj osnovi biti omogućen pristup podacima, što uključuje njihovo korištenje isključivo u zakonite svrhe i ni na koji način koji bi se mogao smatrati suprotnim interesima pristupnika.

Rok za podnošenje prijava za točku 1. natječaja je 30 (trideset) dana od dana objavljivanja natječaja u Narodnim novinama.

Rok za podnošenje prijava za točku 2. natječaja je 8 (osam) dana od dana objavljivanja natječaja u Narodnim novinama.

 

Pisane prijave na natječaj s navedenom kontakt adresom i telefonskim brojem, te dokazima o ispunjavanju uvjeta, šalju se ili predaju na adresu: Ekonomski fakultet u Rijeci, I. Filipovića 4, 51000 Rijeka, s naznakom: »Prijava na natječaj br. 01/2022, točka   «.

 

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

 

 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više