O nama

Udruga EFRI Sport djeluje u sklopu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a njezini članovi su studenti i djelatnici Fakulteta. S obzirom da znanstvena istraživanja potvrđuju da su osobe koje sudjeluju u organiziranom sportu općenito zdravije, postižu bolji uspjeh u školi/fakultetu/poslu, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirani, misija EFRI Sporta jest promicanje aktivnog bavljenja sportom i sportskom rekreacijom te poticanja zdravog načina života studenata i djelatnika Fakulteta. EFRI Sport također nastoji kroz sportske aktivnosti poticati i druženje sadašnjih i Alumni studenata i djelatnika Fakulteta. Udruga je aktivna od 2012. godine, a neki od sportova u kojima EFRI Sport djeluje jesu odbojka, košarka, nogomet, pikado, paintball, biciklizam, badminton. Udruga broji više od 70 članova, a njezini članovi sudjeluju u natjecanjima UniSport RI lige kao predstavnici Ekonomskog fakulteta te kao članovi „reprezentacije" Sveučilišta u Rijeci.

 

Najpoznatiji projekt Udruge je EFRI humanitarna trail utrka organizirana u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te gradom Kastvom na kojoj su sudjelovali svi zainteresirani studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci te šira zajednica. Prvo izdanje utrke održano je u prosincu 2018. godine u gradu Kastvu, a prikupljena sredstva donirana su udruzi Centar za kulturu dijaloga – CeKaDe. U listopadu 2019. na 2. EFRI humanitarnoj utrci sudjelovalo je preko 170 trkača i šetača, a sav je prikupljeni iznos doniran Udruzi za sindrom Down – Rijeka 21.

Udruga EFRI Sport osim toga organizirala je i EFRI Paint – Paintball turnir, EFRI International Sports Day, druženje povodom Hrvatskog olimpijskog dana te je sudjelovala na raznim događajima i manifestacijama kao što su Student Day Festival, Međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju, utrkae B2 Run, Homo si teć i Wings for Life World Run te Tjedan karijera.

 


Više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Efri-Sport-497221086964445/

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se