O nama

Udruga EFRI Sport djeluje u sklopu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a njezini članovi su studenti i djelatnici Fakulteta. S obzirom da znanstvena istraživanja potvrđuju da su osobe koje sudjeluju u organiziranom sportu općenito zdravije, postižu bolji uspjeh u školi/fakultetu/poslu, imaju bolje razvijene socijalne vještine i više su timski orijentirani, misija EFRI Sporta jest promicanje aktivnog bavljenja sportom i sportskom rekreacijom te poticanja zdravog načina života studenata i djelatnika Fakulteta.

 

EFRI Sport također nastoji kroz sportske aktivnosti poticati i druženje sadašnjih i Alumni studenata te djelatnika Fakulteta. Udruga je aktivna od 2012. godine, a neki od sportova u kojima EFRI Sport djeluje jesu odbojka, košarka, nogomet, pikado, paintball, biciklizam, badminton. Udruga broji više od 70 članova, a njezini članovi sudjeluju u natjecanjima UniSport RI lige kao predstavnici Ekonomskog fakulteta te kao članovi „reprezentacije" Sveučilišta u Rijeci.Najpoznatiji projekt Udruge je EFRI humanitarna trail utrka koja se svake godine organizira u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci te gradom Kastvom. Na utrci sudjeluju svi zainteresirani studenti i djelatnici Sveučilišta u Rijeci te šira zajednica.

 

Prvo izdanje utrke održano je u prosincu 2018. godine u Kastavskoj šumi, a prikupljena sredstva donirana su udruzi Centar za kulturu dijaloga – CeKaDe. U listopadu 2019. na 2. EFRI humanitarnoj utrci sudjelovalo je preko 170 trkača i šetača, a sav je prikupljeni iznos doniran Udruzi za sindrom Down – Rijeka 21, dok je u listopadu 2021. godine na 3. EFRI humanitarnoj utrci sudjelovalo preko 100 trkača i šetača, a prikupljala su se sredstva za udrugu Portić i projekt "Tete i barbe pričalice". U suradnji s HPD Platak EFRI Sport je tijekom 2020. i 2021. godine organizirao EFRI planinarsku školu koja se sastojala od teorijskog dijela, nastave i praktičnog dijela, planinarskih izleta po Primorsko-goranskoj županiji. Udruga EFRI Sport svake godine organizira i EFRI International Sports Day u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Primorsko-goranskom županijom. Posljednji, 4. EFRI International Sports Day održao se na Platku, 21.svibnja 2022. godine. Članovi EFRI Sporta svake godine sudjeluju i u raznim sportskim manifestacijama i utrkama kao što su Međunarodna riječka regata u mornarskom veslanju, utrka B2B Run, Homo si teć, Wings for Life World Run, Studentska regata Fiumanka itd.


Više informacija možete pronaći na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/Efri-Sport-497221086964445/

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više