Održan 6. Tjedan karijera EFRI

Održan 6. Tjedan karijera EFRI

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, od 6. do 10. studenog 2023. godine, u organizaciji Fakulteta i Centra za karijere EFRI održao se je veliki Tjedan karijera. Tom prilikom, u cilju približavanja studentima potreba tržišta rada i upoznavanja s poslovnim prilikama održano je više od 55 gostujućih predavanja i radionica od strane 66 predstavnika malih i velikih poduzeća, udruga te međunarodnih kompanija i obrazovnih institucija.

 

Šesti put za redom, na tjedan dana, nastavnici su svoje mjesto ustupili predavačima iz prakse koji su studentima nastavno gradivo prikazali na primjerima iz vlastitog poslovnog iskustva, podijelili priče o svojem karijernom putu, predstavili prilike koje im se nude po završetku studija te im u konačnici prenijeli barem djelić svojeg bogatog znanja.  

 

Također, u sklopu popratnog programa održao se je posjet dugogodišnjem partneru Nogometnom klubu Rijeka. Tom prilikom su studenti imali prilike vidjeti na koji način funkcionira jedan sportski klub, a sam obilazak je vodio bivši student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Jakov Mioč koji je istaknuo važnost stjecanja praktičnog iskustva još za vrijeme studija.

 

Zadnji dan Tjedna karijera bio je posvećen potencijalnim budućim EFRI studentima – maturantima. Održan je Dan maturanata u sklopu kojega je 50 riječkih maturanata obišlo zgradu Fakulteta te se kroz prezentaciju upoznalo s mogućnostima studiranja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Tom prilikom su im se, sa svojim iskustvom studiranja na EFRI, javili alumniji: predsjednik uprave Securitas Hrvatska d.o.o. – Ivan Funčić te Bono Beriša – stručni suradnik u Direkciji za makrobonitetnu politiku i financijsku stabilnost Hrvatske narodne banke.

 

Hvala svima koji doprinijeli organizaciji još jednog Tjedna karijera EFRI!

 

Cijeli album sa slikama dostupan je OVDJE.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više