Osnovne informacije

Diplomski studij
 
Završetkom diplomskog studija stječe se akademski naziv: magistar (mag.) ekonomije. 
 
Studiranjem na sveučilišnim diplomskim studijima Ekonomskog fakulteta u Rijeci student stječe kompetencije važne za budući karijeru magistra ekonomije: sposobnost analize, sinteze i oblikovanja rješenja kompleksnih problema iz područja ekonomije i poslovne ekonomije; razvijanja kritičkog mišljenja; sposobnost za samoučenje, povezivanje znanja, prilagođavanje novim odnosima (fleksibilnost); sposobnost za upotrebu istraživačkih metoda i postupaka; sposobnost za kreativno traženje rješenja razvojnih i drugih problema institucija ili poduzeća, njihovo organiziranje i vođenje i druge visokokvalificirane poslove iz područja ekonomije, odnosno za razvoj i primjenu znanstvenih i stručnih dostignuća.
 
Nastava se odvija prema nastavnom planu i programu koji uključuje značajan broj izbornih kolegija, uključujući i mogućnost ostvarivanja stručne prakse. Time je studentima omogućeno fleksibilno oblikovanje sadržaja sukladno vlastitim sposobnostima i interesima. Uz redovite akademske sadržaje, naši programi dodatno će osnažiti i povezanost polaznika studija sa svjetskim iskustvima i hrvatskom gospodarskom praksom.
 
Uz naše nastavnike, u izvođenje nastavnog programa se kao povremeni predavači uključuju nastavnici s inozemnih fakulteta te poznati stručnjaci iz gospodarstva i javne uprave.

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se