Osnovne informacije

Diplomski studij
 
Završetkom sveučilišnog diplomskog studija stječe se akademski naziv: sveučilišni magistar (univ.mag.oec.) ekonomije. 
 
Studiranjem na sveučilišnim diplomskim studijima Ekonomskog fakulteta u Rijeci student stječe kompetencije važne za budući karijeru magistra ekonomije: sposobnost analize, sinteze i oblikovanja rješenja kompleksnih problema iz područja ekonomije i poslovne ekonomije; razvijanja kritičkog mišljenja; sposobnost za samoučenje, povezivanje znanja, prilagođavanje novim odnosima (fleksibilnost); sposobnost za upotrebu istraživačkih metoda i postupaka; sposobnost za kreativno traženje rješenja razvojnih i drugih problema institucija ili poduzeća, njihovo organiziranje i vođenje i druge visokokvalificirane poslove iz područja ekonomije, odnosno za razvoj i primjenu znanstvenih i stručnih dostignuća.
 
Nastava se odvija prema nastavnom planu i programu koji uključuje značajan broj izbornih kolegija, uključujući i mogućnost ostvarivanja stručne prakse. Time je studentima omogućeno fleksibilno oblikovanje sadržaja sukladno vlastitim sposobnostima i interesima. Uz redovite akademske sadržaje, naši programi dodatno će osnažiti i povezanost polaznika studija sa svjetskim iskustvima i hrvatskom gospodarskom praksom.
 
Uz naše nastavnike, u izvođenje nastavnog programa se kao povremeni predavači uključuju nastavnici s inozemnih fakulteta te poznati stručnjaci iz gospodarstva i javne uprave.
 
 
Ishodi učenja HRV
Ishodi učenja ENG
 

Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više