Radionica na temu: "Design thinking"

Radionica na temu:

U sklopu EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", Centar za karijere u suradnji sa STEP RI d.o.o. organizira online radionicu na temu: "Design thinking"
 
Radionica će se održati 1. lipnja 2021. (utorak) s početkom u 16 sati putem Zoom platforme.
 
 
O RADIONICI:

Design thinking je kreativan proces pronalaženja rješenja za poslovne izazove, bez obzira na djelatnost i veličinu organizacije. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju svi - od multinacionalnih poduzeća, javne uprave do malih poduzeća i startup-ova.


Primjenjiva je u mnogobrojnim situacijama, ali jedno je svima zajedničko - u fokusu rješenja su uvijek korisnici i njihove stvarne potrebe.


Design thinking nastao je kao odgovor na izazov: kako navesti menadžere i inženjere da razmišljaju kao kreativci i primjene kreativne procese na rješavanje poslovnih izazova, pogotovo kod stvaranja inovacija i transformacije poslovanja.


Osim kod inovacija proizvoda i usluga, design thinking metodologija stvara koristi i kada se primjenjuje u rješavanju problema u procesima usluživanja kupaca - od marketinga i prodaje do isporuke i servisa te reinženjeringa internih poslovnih procesa i organizacijskih odnosa.

 

Polaznici će se na edukaciji kroz teoriju i praktične vježbe upoznati s metodologijom i naučiti koristiti metodologiju kroz 5 faza provedbe. Među ostalim, naučiti če kako pristupiti identificiranju problema radeći u grupi. Nadalje, polaznici će naučiti koristiti kreativne tehnike razmišljanja, upoznati metode izrade prototipova i testirati svoje ideje. Radionica uključuje i upoznavanje polaznika s drugim alatima te njihovo korištenje u svrhu provedbe metodologije design thinkinga.

 

Sadržaj:

  • Uvodno o metodologiji
  • Prezentiranje faza metodologije na problemskim zadacima
  • Primjena različitih tehnika koje se koriste u metodologiji
  • Rasprava i zaključci 

 

Radi planiranog rada u grupama, broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do ponedjeljka - 31. svibnja 2021. ili do popunjenja mjesta putem ONLINE obrasca dostupnog OVDJE.

 

Radionica je namijenjena studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

 

 

Svi aktivni sudionici će po završetku radionice dobiti potvrdu o pohađanju.

 

 

O PREDAVAČIMA:

 

Anita Pribanić, mag. stud, eur., diplomirala je na temu društvenog poduzetništva na interdisciplinarnom studiju Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu, a kao suradnica na EU projektima u Step Ri radi na projektima iz područja društvenih i ekonomskih inovacija. Pomaže mladim poduzetnicima u pokretanju poslovanja te vodi edukacije i radionice na temu alternativnih izvora financiranja, društvenog poduzetništva i design thinkinga.


Mario Vukelić, mag. ing., diplomirani je inženjer logistike i menadžmenta i suradnik na EU projektima u Step Ri. Radeći na projektima potpore poduzetništvu, primjene novih tehnologija i razvoja usluga u proizvodnim poduzećima stekao je iskustvo praktične primjene alata za razradu ideja, razvoj inovacija i poslovnih modela. Održao je niz predavanja na temu design thinkinga te je certificirani Servitization manager by Berau Veritas.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više