Radionica za studente „Uvod u društveno poduzetništvo“

Radionica za studente „Uvod u društveno poduzetništvo“

U sklopu EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Centar za karijere organizira radionicu na temu: "Uvod u društveno poduzetništvo”. Radionica će se održati 21. travnja 2022. u dvorani Aneks Ekonomskog fakulteta u Rijeci u terminu od 16 do 20 sati.

Broj mjesta je ograničen te se prijave odobravaju redom zaprimanja. Prijaviti se možete OVDJE.

 

Cilj ove radionice jest definirati koncept društvenog poduzetništva, objasniti razliku između društvenog poduzetništva i društveno-odgovornog poslovanja, kao i razliku između društvenog poduzeća i profitnog poduzeća, te istaknuti pravne oblike putem kojih se može ostvariti društveno poduzetna ideja. Konačno, cilj radionice je ukazati na načine kojima društveno poduzetništvo može unaprijediti zapošljivost nezaposlenih mladih, kao i njihovu fleksibilnost na tržištu rada.

 

Struktura:

• Uvod u društveno poduzetništvo

• Društveno poduzetništvo vs. Društveno odgovorno poslovanje

• Pravni oblici društvenog poduzetništva

• Primjeri društvenog poduzetništva

• Interaktivna razrada društveno poduzetne ideje kroz platno poslovnog modela

• Rasprava i zaključci

 

O predavačici:

Ana Marković, mag. oec., mag.cult, diplomirana je ekonomistica i kulturologinja, a trenutno pohađa doktorski studij na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani. Osim toga, pruža pomoć osobama koje se žele okušati u neprofitnom sektoru, prije svega kod otvaranja udruge te drži edukacije na temu društvenog poduzetništva, zadrugarstva i društveno odgovornog poslovanja.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više