Romina Antić: Stručna praksa u Erste banci d.d.

Romina Antić: Stručna praksa u Erste banci d.d.

Praksa u Erste & Steiermärkische Bank je za mene jedno od boljih (ako ne i najbolje) iskustvo u mom fakultetskom obrazovanju. Stručna praksa je bila odlična prilika da naučeno primijenim u radnom okruženju i stvarnim situacijama u kojima sam se našla. 

Iako sam isprva bila skeptična i nisam imala velika očekivanja, kada sam krenula odrađivati stručnu praksu sve je to palo u vodu. Iz dana u dan sam naučila nešto novo i u tome sam uživala. Praksu sam odradila u odjelu Društveno odgovorno bankarstvo koje se bavi financiranjem poduzetnika početnika, neprofitnih organizacija i društvenih poduzeća. Glavni dio rada je bila komunikacija s klijentima čime sam svoje komunikacijske vještine uspjela podići na veću razinu. S obzirom da je riječ o jako puno klijenata, susrela sam se s različitim karakterima i naučila kako se nositi sa svakim individualno. Sudjelovala sam u procesima odobravanja kredita te sam se upoznala sa pravilima i potrebnom dokumentacijom za isto. S obzirom da je bankarski sustav povezan, tijekom cijelog procesa odobravanja kredita, imala sam priliku upoznati se i s radom ostalih odjela.

Rad u timu, koji je bio ključan dio svakodnevnog rada naučio me kako da se uklopim i doprinesem radu odjela. Kolegice i kolega su bili maksimalno susretljivi, uvijek su bili na raspolaganju i spremni na sva moja pitanja. Rad u odjelu je dinamičan, naučio me puno, omogućio mi da unaprijedim organizacijske i radne vještine te da teorijska znanja primijenim u praktičnom radu. Sudjelovala sam i na internim edukacijama na kojima sam naučila puno novih stvari. Osim znanja i iskustva, mogu reći da sam stekla i nova prijateljstva i poznanstva što je za mene jedan od boljih aspekata ovog iskustva.

Što se tiče zapošljavanja, o tome je bila riječ još u prvim tjednima prakse. Ako se dokažem i ako posao odrađujem predano, postojala je mogućnost ostanka u Banci. U konačnici, tako je i bilo. Po završetku prakse ponuđeno mi je zapošljavanje u Poduzetničkom centru Rijeka, odjelu koji blisko surađuje s odjelom u kojem sam odrađivala praksu.
 
Nakon 3 mjeseca prakse i 5 mjeseci rada, mogu reći kako je Erste banka odličan poslodavac, imala sam želju naučiti puno toga, a kolege iz oba odjela su mi to omogućili. 

Općenito govoreći, kolegij Stručna praksa preporučam svima jer omogućava stjecanje brojnih vještina koje nam trebaju u budućnosti. Što se tiče stručne prakse u Erste banci, također bih ju preporučila svima koji se jednog dana vide u bankarskom poslovanju, jer osim što ćete steći kvalitetna znanja, upoznat ćete i ljude različitih karaktera i naučiti kako se nositi sa svim izazovima na tržištu rada. 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više