Studentska konferencija Društveno poduzetništvo izazov suvremenog društva

Studentska konferencija Društveno poduzetništvo izazov suvremenog društva

Društveno poduzetništvo – izazov suvremenog društva tema je Studentske konferencije na kojoj u četvrtak 9.6. 2022. s početkom u 10 sati imamo priliku razgovarati s praktičarima i teoretičarima društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, ali i EU.

Doc. dr. sc. Dejan Miljenović profesor našeg Fakulteta sagledati će vezu društvenog poduzetništva i smanjenja socijalne nejednakosti. 

Znanstveni suradnik Instituta Ivo Pilar, koordinator Europske mreže za društvenu i solidarnu ekonomiju i upravitelj Zadruge za dobru ekonomiju dr. sc. Dražen Šimleša razjasniti će nam kroz teoriju i praksu što je to društveno poduzetništvo i u kojim ga formama nalazimo. 

Ivan Božić koji je otišao s  menadžerske pozicije u respektabilnoj tvrtki da bi radio s marginaliziranim skupinama i 2020. godine postao drugim najboljim menadžerom društvenih poduzeća za radnu integraciju u Europi govoriti će nam o iskustvima upravljanja Socijalne zadruge HUMANE NOVE. 

O tome kako je „jedna pankerska udruga" -  Act Grupa uspjela generirati 6 društvenih poduzeća koja uspješno posluju na tržištu obrazložiti će nam dr. sc. Davorka Vidović profesorica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu prikazom Case study – a Act grupe Društveno poduzetništvo u tranziciji. 

Što je to Zadruga za etično financiranje i koliko je Hrvatska daleko ili blizu od osnivanja Etične banke uputiti će nas Goran Jeras, upravitelj Zadruge.

Što su to učeničke zadruge i kako je jedna organizirana u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci reći će nam naše alumne Romina Dekleva Grgurić dipl. oec i Sandra Bujančić, dipl. oec. 


Što vas još očekuje pogledajte u PROGRAMU Konferencije.


Crtice iz života sudionika pročitajte  OVDJE. 


Svoje mjesto na Konferenciji osigurajte  PRIJAVOM.

 

Konferencija je financirana i organizirana kao dio aktivnosti EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR". Projekt je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.". Pročitajte više o projektu CEZAR

 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više