Studentski poduzetnički inkubator - predstavljanje programa i mogućnosti

Studentski poduzetnički inkubator - predstavljanje programa i mogućnosti

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Riječkom razvojnom agencijom PORIN, kreirao je projekt Studentskog poduzetničkog inkubatora.
 

Studentski poduzetnički inkubator je mjesto gdje se susreću obrazovanje, istraživanje i gospodarstvo. U takvim inkubatorima studenti dobivaju svoje mentore koji im uz potrebnu infrastrukturu, kao i eventualnu mogućnost početnog financiranja, pomažu razviti poslovne ideje.

 

Ključno za održivost studentskih poduzeća je mentorstvo od strane iskusnih poduzetnika, poslovnih savjetnika i profesora koji pomažu u rješavanju početnih izazova. Kroz dvomjesečni program edukacija i mentoriranja studenti će dobiti svu potrebnu pomoć oko razvoja svojih ideja.

 

Krećemo u jesenskim terminima, prvo s panelom: "Važnost studentskog poduzetničkog inkubatora za razvoj poduzetničkih vještina studenata". Nakon toga, potencijalni prijavitelji će imati dvije radionice kroz koje će svoje ideje pretočiti u poduzetničke pothvate i lakše se prijaviti na program Studentskog poduzetničkog inkubatora. Također, postojat će dodatne konzultacije s potencijalnim prijaviteljima oko prijave za Inkubator.

 

U procesu selekcije pristiglih prijava tražit ćemo da nam potencijalni prijavitelji predstave svoju poslovnu ideju te spremnost da se posvete vlastitom projektu kroz dvomjesečni program. Ne postoji obaveza otvaranja poduzeća nakon programa, već program služi razvoju poduzetničkih vještina. Svakako, ukoliko ćete htjeti otvoriti poduzeće prijavitelji će dobiti daljnu pomoć i podršku.

 

Predstavljanje Studentskog poduzetničkog inkubatora, programa i aktivnosti koje će se provoditi od jeseni 2021. godine, održat će se 2. lipnja 2021. u 14 sati putem Zoom platforme i Facebook live prijenosa.

 
 
Za sudjelovanje se je dovoljno spojiti se na Zoom platformu OVDJE ili pratiti službenu Facebook stranicu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci OVDJE.
 
 
Događaj se financirana i organizirana kao dio aktivnosti EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR". Projekt je sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.". Više o projektu: https://www.efri.uniri.hr/hr/projekt_cezar/323

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više