Sveučilište u Rijeci

Sveučilište u Rijeci


Ekonomski fakultet dio je riječkog sveučilišta od njegovog samog osnutka 1973. godine. Danas Sveučilište integrira funkcije svojih sastavnica te osigurava njihovo jedinstveno i usklađeno djelovanje. U sastavu Sveučilišta danas djeluje 11 fakulteta i 4 sveučilišna odjela.  
 

 
Inovativno sveučilište za cjeloživotno obrazovanje

Pored kvalitetnoga mjesta za obrazovanje novih generacija ljudi i snažnoga centra znanja, riječko sveučilište razvija sustav cjeloživotnoga obrazovanja kojim nastoji osigurati bržu difuziju ideja i inovacija te na takav način osigurati širi društveni razvoj i podići ukupnu konkurentnost sjeverozapadne Hrvatske. Izgradnjom modernog Kampusa Sveučilišta u Rijeci snažno se unaprijedila sveučilišna nastava, znanstvena struktura i sveukupni uvjeti života i rada studenata i nastavnoga osoblja

Sveučilište budućnosti otvoreno svima

Riječko je sveučilište društveno odgovorno i otvoreno sveučilište – otvoreno stranim studentima, nastavnome osoblju, istraživačima, ali i suvremenim trendovima u visokome školstvu. Naša vizija zacrtava ulazak Sveučilišta u Rijeci među 500 europskih sveučilišta, stoga se ono opredijelilo za dinamičan razvoj koji sustavno i organizirano potiče mobilnost i razvijanje istraživačkih i umjetničkih karijera te omogućuje izražavanje talenta i poduzetničke energije svakog pojedinca.

Angažirano sveučilište po mjeri studenata

Osiguravamo sustav obrazovanja i učenja u kojem se studenti nalaze u centru pažnje, zbog čega se sustav nastave i učenja kontinuirano nastoji unaprijediti, te nastojimo biti socijalno osjetljivo i prilagođeno potrebama svih članova zajednice. Stvaramo zajednicu čija je temeljna vrijednost povezanost studenata, profesora i ostalih zaposlenika. Samo takvo sveučilište može biti inovativno, kreativno, izvrsno, a istodobno solidarno i sigurno. 
Misija mu je posvećena donošenju strateških i razvojnih odluka o brojnim pitanjima funkcioniranja akademske zajednice te kontinuirano poticanje međunarodne kompetitivnosti u svim područjima znanstvenog, umjetničkog i stručnog djelovanja. Kroz aktivnu suradnju s gospodarstvom i partnerstvima za razvoj zajednice Sveučilište nastoji doprinijeti sociokulturnoj tranziciji u društvo znanja.

Vizija zacrtava ulazak Sveučilišta u Rijeci među 500 europskih sveučilišta, stoga se ono opredijelilo za dinamičan razvoj koji sustavno i organizirano potiče mobilnost i razvijanje istraživačkih karijera te omogućuje izražavanje talenta i poduzetničke energije svakog pojedinca.
 
 
 

Funkciju rektorice od 2017. godine obnaša prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija.
 
Dio nove Uprave Sveučilišta je i dr. sc. Davor Vašiček, profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. 
 
 
 
 
U sklopu Dana Sveučilišta 2019 dodijeljena su počasna zvanja i nagrade - neizmjerno smo ponosni na Moniku Barić, dobitnicu nagrade za izvrsnost te Gabrielu Begić, dobitnicu nagrade za volontera godine!
Naš profesor Bruno Grbac postao je professor emeritus!

Našim laureatima čestitali su i Zoran Ježić, prodekan za preddiplomske studije te naš profesor Davor Vašiček, prorektor za financije i poslovanje.

 
 Više informacija o Sveučilištu možete potražiti na njihovim MREŽNIM STRANICAMA
 
 
 
KORISNI LINKOVI
 

 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
STEP RI EDUKACIJE 
 
 
Tekst preuzet: www.uniri.hr
 

 
 
 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se