TraCEs - Transformacija turizma u Europskim prijestolnicama culture

TraCEs - Transformacija turizma u Europskim prijestolnicama culture

Projekt Traces  razvija tematski proizvod transformativnog turizma preko europskih prijestolnica kulture (ECOC) namijenjen poticanju turizma izvan i nakon jednogodišnjeg događaja. Proizvod je namijenjen otvaranju novog prozora za iskorištavanje kulturne baštine u prošlim glavnim gradovima (ovdje su zastupljeni Rurh / Gelsenkirchen 2010, Košice 2013, San Sebastián 2016), dok podržavajući sadašnji i budući ECOC (Matera 2019 i Rijeka 2020) ulagati u dugoročne razvoj turizma i sinergijsko razmišljanje između turizma i KKO.

Javno-privatno partnerstvo sastoji se od 8 partnera, koji predstavljaju 6 zemalja (Italija, Hrvatska, Njemačka, Nizozemska, Slovačka i Španjolska) i različite profile entiteta, među malim i srednjim poduzećima utemeljenima na CCI (Materahub - koordinator, iambasador i Inmedia), turistička mala i srednja poduzeća (Destinatori i VIATGES EXPERIENCIES), tijela javne vlasti (Općina Gelsenkirchen), pružatelji usluga osposobljavanja (Sveučilište u Rijeci) i nevladine organizacije (Kreativna industrija Košice).

 
Sveučilište u Rijeci - Ekonomski fakultet kao partner u projektu unapređuje partnerstvo s relevantnim vještinama u akademskim i istraživačkim područjima te će upravljati trostrukim planiranjem (akcijski plan, poslovni plan, sustav
indikatora).

Ovaj projekt je financiran od strane Izvršne agencije Europske komisije za mala i srednja poduzeća (EASME) COSME programa (2014-2020) u okviru ugovora o grantu br. 832077. Projekt je započeo 15. ožujka 2019. i trajat će do 15. prosinca 2020. Očekuje se da će uključiti najmanje 200 dionika, među predstavnicima turističke industrije i CCindustry, EPK-a i njihovih mreža / udruga, javnih igrača i njihovih mreža / udruga (europskih, nacionalnih, regionalnih i lokalnih), pružatelja obuke, trgovinskih komora DMO i njihove mreže / udruge, međunarodne / nacionalne / sektorske organizacije, udruge i zaklade, mediji, nevladine organizacije i drugi facilitatori na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

 
Članovi projektnog tima s Ekonomskog fakulteta u Rijeci

Doc.dr.sc. Ana Marija Sikirić
Doc.dr.sc. Bojana Olgić Draženović
Dr.sc. Stela Suljić Nikolaj
Doc.dr.sc. Vesna Buterin
Doc.dr.sc. Maja Grdinić
 
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više