Traži se nova generacija EFRI buddy-ja!

Traži se nova generacija EFRI buddy-ja!

Student si Ekonomskog fakulteta u Rijeci i imaš slobodnog vremena kojeg bi volio iskoristiti pomažući drugima u prvim mjesecima studiranja i studentskog života? Volio bi steći nova znanja, vještine, a što je najvažnije – poznanstva i prijateljstva?

 

Ekonomski fakultet u Rijeci i Centar za karijere EFRI treću godinu za redom pokreću projekt mentorstva starijih studenata mlađima – „EFRI buddy".

 

U želji da novim brucošima ak. godine 2020./2021. osiguramo podršku starijih studenata, do 4. lipnja 2020. otvoren je poziv za nove Buddy-je!

 

Zadaća EFRI buddy-ja je organizirati sastanke za svoju grupu brucoša (minimalno jedan sastanak mjesečno) kroz cijeli zimski semestar (prema potrebi manje/više), a na kojima bi ih informirao o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi sastanak bi održali tijekom prvog tjedna listopada, odnosno prvog tjedna nastave u ak. godini 2020./2021.

 

Svi novi kandidati koji se prijave, a zadovolje niže navedene uvjete, biti će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu "EFRI za brucoše" o: osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija (obrasci, Studomat,..), važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima, snalaženju po Fakultetu (stručne službe, stara zgrada Fakulteta,..), itd.

 

Također, svi odabrani Buddy-ji, nakon uvodnog sastanka su OBVEZNI položiti radionice o prezentacijskim vještinama i o organizaciji događaja koja će se održati samo za njih.

 

Od ove godine, Buddy-ji će biti uključeni i u organizaciju Dana otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta u Rijeci kao i Tjedna brucoša, a sudjelovat će i u individualnim prezentacijama namijenjenim srednjoškolcima.

  

Želite postati EFRI buddy i svojim savjetom pomoći novoj generaciji brucoša u savladavanju izazova studentskog života?

 

Tko može biti EFRI buddy?

 

UVJETI:

 • student/ica koji prvi (zimski) semestar ak. godine 2020./2021. ne odlazi na studij/praksu u inozemstvo (ERASMUS+, CEEPUS, sl.)
 • student/ica s minimalnim prosjekom 3,5 i položenim svim kolegijima
 • obvezno pohađanje edukacije „EFRI za brucoše" i radionica o prezentacijskim vještinama i organizaciji događaja po potvrdi o odabiru za EFRI buddy-ja

 

DODATNI UVJETI:

 • aktivan/na u nekoj studentskoj udruzi
 • praktično znanje stečeno kroz rad na studentskim poslovima, projektima, natjecanjima,..
 • znanje engleskog jezika  

 

Za prijavu je potrebno:

 • popuniti online obrazac OVDJE
 • dostaviti:

             - CV

             - motivacijsko pismo

             - ispis ocjena sa Studomata


 

Za vrijeme i po završetku trajanja projekta, Buddyji će:

 • imati priliku razviti svoje organizacijske,  prezentacijske i komunikacijske vještine te pohađati edukaciju: „EFRI za brucoše"
 • dobiti volonterske sate
 • dobiti potvrdu od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci o sudjelovanju u projektu

 

 

Rok za prijavu: 4. lipanj 2020. u 23:59 sati.

 

Za više informacija i sve ostale eventualne upite javite se putem maila, telefona ili osobno, Dorjani Dodić, stručnoj suradnici u Centru za karijere.

 

 

 

*svi sastanci, radionice i konzultacije nove generacije EFRI buddy-ja sa voditeljicom projekta održat će se tijekom lipnja 2020. ONLINE (putem aplikacije Zoom), a o ćemu će Buddy-ji biti pravovremeno informirani

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se