Trodnevna edukacija profesionalnog usmjeravanja za studente

Trodnevna edukacija profesionalnog usmjeravanja za studente

U sklopu EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Centar za karijere organizira trodnevnu edukaciju profesionalnog usmjeravanja za studente :"Ima li tu (na tržištu rada) mjesta za mene ”.

Edukacija profesionalnog usmjeravanja je radioničkog tipa. Radionice su interaktivne s puno vježbi i čine cjelinu zbog čega je obavezno sudjelovanje tokom sva tri dana. Studenti će dobiti Potvrdu o sudjelovanju.

 

Ciljana skupina: studenti završnih godina Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Datumi održavanja: 17. – 19. svibnja 2022. godine

Vrijeme : 16 – 20 sati

Mjesto: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci

  • 17. 5. dvorana  5
  • 18. i 19. 5. dvorana 8

 

PROGRAM

PRVI DAN – Upoznaj sebe!

  • Radne vrijednosti
  • Profesionalni interesi
  • Kompetencije

DRUGI DAN – Vještine uspješnog predstavljanja sebe budućem poslodavcu

  • Životopis i motivacijsko pismo
  • Priprema za intervju
  • Komunikacijske vještine

TREĆI DAN – Određivanje karijernih ciljeva

  • SWOT analiza  - vlastite jake i slabe strane
  • Stjecanje iskustva
  • Postavljanje ciljeva i donošenje odluka

      

Broj mjesta je ograničen, a studenti završnih godina imaju prednost.

Prijave se primaju do 12.5. 2022. ili do popunjenja mjesta. U slučaju popunjenja mjesta, kreira se lista čekanja. Po završetku prijava, Centar za karijere će obavijestiti sudionike, kao i one na listi čekanja, o daljnjim koracima. 

 

Prijaviti se možete OVDJE.


O VODITELJICAMA RADIONICE

Helena Lujanović apsolventica je psihologije, a svoje iskustvo u radu s korisnicima stekla je volontirajući na Hrabrom telefonu i u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Sudjelovala je na nekoliko znanstvenih i stručnih konferencija u području psihologije.

Ivana Malivuk apsolventica je psihologije. Kroz studij je volontirala u brojnim organizacijama kao što su Centar za poremećaje hranjenja BEA, Društvo studenata psihologije „Psihomnia" i Europski savez udruženja studenata psihologije. Svoje istraživačke interese razvijala je kroz stručne i znanstvene konferencije iz područja psihologije.

Ivana i Helena  zaposlene su u Institutu za razvoj tržišta rada nešto manje od godinu dana te sudjeluju u kreiranju i provedbi edukativnih aktivnosti u sklopu profesionalnog usmjeravanja za različite skupine korisnika te u provedbi društvenih istraživanja i analizama tržišta rada.

 

INSTITUT ZA RAZVOJ TRŽIŠTA RADA

Institut za razvoj tržišta rada (IRTR) osnovan je 2008. godine i jedna je od rijetkih organizacija u Hrvatskoj koja se bavi unapređenjem tržišta rada kroz uvođenje novih modela za djelovanje. IRTR ima bogato iskustvo u razvoju i provedbi inovativnih usluga usmjerenih na razvoj inkluzivnog i fleksibilnog tržišta rada i razvoja ljudskih potencijala u Hrvatskoj, pogotovo u pogledu razvoja i pilotiranja inovativnih metoda za unaprjeđenje zapošljivosti marginaliziranih skupina. Više o Institutu možete pročitati OVDJE.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više