Upis u prvu godinu 2023/2024 (BRUCOŠI) - JESENSKI ROK

Upis u prvu godinu 2023/2024 (BRUCOŠI) - JESENSKI ROK

O UPISU U PRVU GODINU SVEUČILIŠNOG PRIJEDIPLOMSKOG STUDIJA U AK. GOD. 2023./2024. U JESENSKOM (DRUGOM) ROKU

Upis je moguć za pristupnike koji na rang listi imaju upisni broj.

Upisi na temelju rang lista je 19. rujna 2023. od 8:00 do 15:00 sati.

Upisi će se obavljati na daljinu (online) putem web aplikacije.

 

 Natječaj

POSTUPAK

Pristupnici će u svoj pretinac e-pošte (e-mail) dobiti upute za upis i poveznicu (link) za internetsku aplikaciju do 08:00 sati 19. rujna 2023. Molimo pristupnike da provjeravaju svoj e­mail kako bi se pravovremeno prijavili na aplikaciju upisa (za svaki slučaj provjerite i pretinac spam - neželjena pošta).Mole se kandidati koji su prijavili mail prilikom prijave na državnu maturu s domenom skole.hr (npr. pero.peric@skole.hr) da promijene mail adresu www.postani-student.hr, a ako to nije moguće da se jave Evidenciji studentske službe na e-mail ( upisi@efri.hr ) ili telefon i dostave drugu mail adresu (npr. pero.peric@gmail.com).  

  

 

Bez obzira na datum upisa po smjerovima, pristupnici se moraju registrirati do 19.09.2023. do 10 sati.

 
Upisi će biti održani za sve smjerove na dan 19.09.2023:

 

Potrebno je prije pristupa aplikaciji pripremiti sljedeće dokumente u elektroničkom obliku:

Obvezni dokumenti:

-          Osobna fotografija - u JPEG ili PNG formatu

-          Potpis - u JPEG ili PNG formatu

(datoteku „slika_potpis.jpeg” preuzeti ispod ove obavijesti)

            slika_potpis.jpeg.  

( https://www.efri.uniri.hr/upload/UPISI/upisi%2022-23/slika_i_potpis.jpg )

Skenirajte Vašu osobnu fotografiju i potpis, spremite na računalo te jednim od programa za uređivanje slika (npr. Paint) zalijepite fotografiju i potpis u za to predviđena polja te spremite u istom obliku (slika_potpis.jpeg).

-          Osobna iskaznica - obje strane - u PDF-u, JPEG ili PNG formatu

-          Dokaz o uplaćenim troškovima upisa - u PDF, JPEG ili PNG formatu

-          za studente izvan Rijeke i bliže okolice - Potvrda o prebivalištu izdana od strane MUP-a - u PDF, JPEG ili PNG formatu

Dodatni dokumenti:

-          (1) Studenti koji su već studirali na nekom visokom učilištu u RH u statusu redovitog studenta - ispisnica s visokog učilišta (u PDF, JPEG ili PNG formatu)

-          (2) Studenti koji su već studirali na nekom visokom učilištu u RH u statusu izvanrednog studenta - Potvrdu visokog učilišta (u PDF, JPEG ili PNG formatu)

-          (3) Strani državljani - uvjerenje o osobnom identifikacijskom broju (OIB-u) za strance, izdaje Ministarstvo financija, Porezna uprava (u PDF, JPEG ili PNG formatu)

-          Dokaz o uplaćenim troškovima participacije u školarini za one studente koji su je dužni platiti (u PDF, JPEG ili PNG formatu) - više detalja u nastavku

 

Pristupnik treba obaviti prijavu upisa koristeći internetsku aplikaciju počevši od 08:00 do 10:00 sati 19. rujna 2023. U pojedinim koracima prijave pristupnik će dobiti detaljnije upute. Nakon što je pristupnik obavio cjelokupni proces prijave izvršit će se upis pristupnika o čemu će isti biti obaviješten elektroničkom poštom.

U slučaju neispravne i / ili nepotpune dokumentacije, od pristupnika će se zatražiti njezina dopuna koju isti treba ispraviti ili dopuniti u aplikaciji.

Dodatna pojašnjenja moguće je dobiti na: vladimir.trninic@efri.hr

Mole se kandidati na strpljenje prilikom upisa. Nakon uspješnog provedenog upisa, kandidat će dobiti obavijest na e-mail.

 

TROŠKOVI UPISA I ŠKOLARINA

Ekonomski fakultet u Rijeci, Ulica Ivana Filipovića 4, 51000 Rijeka

IBAN: HR8623600001101586015 (Zagrebačka banka d.d. Zagreb)

Poziv na broj: OIB pristupnika

Svrha uplate

Iznos

 UPISNINA (uplaćuju svi)

53,09 Eura / 400,00 kn

 ŠKOLARINA za izvanredni studij 

729,98 Eura / 5.500,00 kn

 ŠKOLARINA za Međunarodno poslovanje na engleskom jeziku

1061,78 Eura / 8.000,00 kn

 

 

 

 

Napomena: Kandidati koji su studirali na prijediplomskom studiju u redovitom statusu na teret Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, moraju uz uplatu poslati i I S P I S N I C U s prethodnog fakulteta. Kandidati koji su studirali uz osobne potrebe ili izvanredno, moraju dostaviti potvrdu o statusu na prethodnom fakultetu.

 

Student koji je koristio pravo studiranja dva ili više puta na nekom od visokih učilišta u RH u statusu redovitog studenta bez plaćanja studija te mijenja studij i ponovno upisuje 1. godinu studija iste razine kao student redovitog statusa, obvezan je uplatiti puni iznos participacije (729,98 Eura / 5.500,00kn) u troškovima studija.

VAŽNO

Nakon uspješno obavljenog upisa pristupniku će se putem internetske aplikacije dostaviti AAI@EduHr korisnički račun kojeg treba odmah po primitku obavijesti aktivirati i promijeniti zaporku prijavom u web aplikaciju za upise.

Kod prvog pokušaja prijave na bilo koju aplikaciju sustava elektroničkih usluga Sveučilišta putem AAI@EduHr SSO servisa (eng. single sign-on) pristupnik dobiva obavijest o isteku zaporke i preusmjerava se na središnje sučelje za promjenu zaporke.

Zaporku je moguće promijeniti i na poveznici: https://login.aaiedu.hr/promjenazaporke

 

Nakon uspješnog aktiviranja AAI@EduHr korisničkog računa, pristupnik putem sustava e- Građani može dobiti potvrdu o statusu studenta odnosno upisanoj prvoj godini studija (poveznica:

https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html u dijelu: Dostupne e-usluge -> Odgoj i obrazovanje -> e-Zapis o statusu studenta).

Nakon uspješno obavljenog upisa i aktiviranog AAI@EduHr korisničkog računa potrebno je prijaviti se na STUDOMAT (modul Informacijskog sustava visokih učilišta - ISVU - namijenjen studentima ), te ažurirati osobne podatke. Navedeno će biti moguće u periodu od 01.10.2023 do 30.11.2023.

Integrirani studij ekonomije Integrirani studij ekonomije Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se