Upisi u više godine studija i ponavljanja-LJETNI semestar 2022/23

Diplomski studij:

Upis predmeta iz ljetnog semestra u ak. god. 2022/2023

-     upisi od 01.02.2023. do 15.02.2023.

 

Poštovani studenti,

Ove informacije se ne odnose na studente koji su prvu godinu diplomskog studija upisali u rujnu 2022. godine (brucoši).

  

Studenti upis obavljaju na Studomatu i obavezno potvrđuju upis putem e-maila na vladimir.trninic@efri.hr 

 Za potvrdu upisa putem e-maila student sa svoje e-mail adrese treba poslati:

  • svoj JMBAG

 Studomati se otvaraju za upis 01.02.2023.

 

 https://www.efri.uniri.hr/upload/UPISI/upisi%2022-23/Nastavniplandiplomski20222023_.pdf

 

 

 

Mali vodič, odnosno često postavljana pitanja o upisima:

 Studenti koji su prošle akademske godine upisali  predmete ljetnog semestra, a nisu ih položili, dužni su ih ponovno upisati. To znači da se po semestru upisuje 30 ECTS-a, predmeti koji se  „prenose" zauzimaju određeni broj ECTS-a i nadopunjuju se s novim predmetima dok se ne popuni kvota od 30 ECTS bodova za semestar.

Studenti koji upisuju završne godine (treću preddiplomskog ili drugu diplomskog), mogu upisati dodatno ECTS opterećenje -  maksimalan broj ECTS-a koji  na godišnjoj razini mogu upisati je 76 bez obzira koliko je to po semestru. Ukoliko s tih 76 ECTS-a imate uvjet upisati sve predmete uključujući Završni ili Diplomski rad, Pravilnikom o studiranju vam je to omogućeno.

 Studenti koji ne upisuju završne godine, a žele upisati maksimalan broj ECTS -a, mogu koristiti odstupanja +/- 5%. Znači, ovu mogućnost koristite samo ako imate upisati predmet koji bi prekoračio 30 ECTS -a, ali ne više od 33. Isto tako, studenti koji ne žele upisati svih 30 ECTS -a po semestru, mogu koristiti ovu mogućnost i u tom slučaju upisuju 27 ECTS -a po semestru.

Znači, ako vam zbroj ECTS -a iznosi više od 33 odnosno manje od 27 nije moguće koristiti ovu opciju. Ovu mogućnost možete koristiti samo u jednom semestru (zimskom ili ljetnom).

Studenti, ukoliko želite izmijeniti upisan, a ne položen izborni predmet, možete ga mijenjati prilikom upisa semestra pod uvjetom da se u akademskoj godini 2020./2021. izvodi. Studenti koji nemaju za upisati navedeni broj ECTS -a (jer im nije toliko preostalo do završetka), upisuju samo ono što im je ostalo za upisati.

 

Često postavljena pitanja:

Prošle godine sam upisao/la 2. semestar i položio/la sve osim Marketinga.

Kako se sad upisujem i što?

Odgovor na pitanje: Marketing nosi 6 ECTS bodova što znači da ste iz ljetnog semestra od ukupno 30 ECTS -a ostvarili MOGUĆNOST UPISA SAMO 24 ECTS -a.

 U ovom slučaju – student prenosi Marketing, a upisuje nove predmete s višeg (četvrtog) semestra od ukupno 24 ECTS -a. Ili studentskom terminologijom, izbacujete jedan predmet od 6 ECTS -a s višeg (četvrtog) semestra, a ostale upisujete.

Na studomatu to izgleda – Marketing – ponovno upisan predmet,

a svi ostali predmeti – prvi upis predmeta 

 

Studenti sve upite mogu slati mailom i to na: vladimir.trninic@efri.hr

Integrirani studij ekonomije - više informacija u ožujku! Integrirani studij ekonomije - više informacija u ožujku! Preddiplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se