Valentina Furač: Stručna praksa u Exevio Ltd.

Valentina Furač: Stručna praksa u Exevio Ltd.

Za studente je bitno sudjelovati na sadržajima i događajima koje Fakultet organizira jer nam to otvara mogućnosti kojih nismo ni svjesni. 

 

Do stručne prakse sam došla upravo kroz Tjedan karijera 2022. gdje je moja buduća mentorica (i kolegica) Andrea Jurić održala predavanje na temu Digitalnog brendinga. Tijekom predavanja je spomenula i priliku za obavljanje stručne prakse u poduzeću Exevio početkom 2023. godine. Odlučila sam se prijaviti te sam bila pozvana na intervju i za nekoliko dana sam saznala da sam primljena.

 

Moje iskustvo na stručnoj praksi  u Exevio-u je bilo vrlo zanimljivo i poučno. U početku sam se osjećala nesigurno zbog nedostatka iskustva. Međutim, imala sam odlične kolegice koje su me usmjeravale i pomagale mi oko svih mojih pitanja. Također, tijekom prakse sam završila tečaj na Courseri koji mi je pružio temeljito razumijevanje UX dizajna i istraživanja, što mi je omogućilo da se brzo uhvatim u koštac s izazovima projekta.


Tijekom prakse sudjelovala sam u procesu istraživanja korisnika, a nakon provedenog istraživanja sam analizirala dobivene rezultate. Posebno su mi bile zanimljive radionice gdje smo osmišljavali digitalna rješenja gdje sam mogla iznositi svoje ideje te surađivati s ostatkom tima. Sudjelovala sam u testiranju osmišljenog prototipa gdje je bio cilj prikupiti povratne informacije od stvarnih korisnika. Iz testiranja smo dobili povratne informacije koje su vezane za dizajn ili funkcionalnost proizvoda. Ovo nam je pomoglo bolje razumjeti kako korisnici koriste proizvod i što bi trebalo poboljšati. Sudjelovala sam na različitim projektima te sam od svakog naučila ponešto, a pogotovo što je potrebno da se razvije digitalni proizvod.


Na kraju stručne prakse, dobila sam nevjerojatnu priliku - ponudu za posao unutar istog poduzeća za poziciju Research & Marketing Associate. Ova prilika mi je otvorila vrata za daljnji razvoj i rast u industriji (o kojoj nisam ni razmišljala da bih mogla jednog dana raditi), a također mi je omogućila da nastavim primjenjivati ono što sam naučila tijekom prakse i fakultetskog obrazovanja.


U početku se činilo da je 450 sati stručne prakse mnogo sati, no upravo nam je ta duljina omogućila da dublje uronimo u svijet rada i da pokažemo svoje vještine u stvarnom svijetu. Ovaj kolegij nam omogućava da se povežemo s profesionalcima, bolje razumijemo poslovni svijet i steknemo neprocjenjivo iskustvo.

 

Stručna praksa je izvrstan kolegij koji svakog studenta priprema za uspješan ulazak u radni svijet!


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više