Valentina Nuli

Valentina Nuli

Molim te, predstavi nam se u nekoliko rečenica.

Zovem se Valentina Nuli, imam 24 godine te sam studentica druge godine diplomskog studija Poslovne ekonomije, smjer Menadžment. Dolazim iz Lovrečana, manjeg mjesta u blizini grada Varaždina. Kao osobu definira me samopouzdanje, entuzijazam, borbenost, kreativnost te spremnost na prihvaćanje svih prilika koje mi se nude. Bicikliranje, planinarenje, tenis, druženje s obitelji i prijateljima, pohađanje raznih edukacija, samo su neke od aktivnosti provođenja slobodnog vremena.

 

Još te samo diplomski rad dijeli do završetka studiranja na EFRI-u. Kako bi opisala svoj studentski život? Da li bi što promijenila?

Studentski život opisala bih kao divnu pustolovinu u kojoj sam se susrela s usponima i padovima, a rezultiralo je novim prijateljstvima, osobnim razvojem te mnogo uspomena. Ne bih ništa promijenila. EFRI je ispunio sva moja očekivanja tokom studiranja. 

 

Tijekom studiranja bila si iznimno aktivna u mnogim projektima. Možeš nam spomenuti neke?

Hrana i zajednica, EFRI buddy, Tjedan karijera, EFRI Networking Week, neki su od projekata u kojima sam sudjelovala. Također, članica sam Studentskog zbora EFRI u kojem sam sudjelovala u provođenju raznih aktivnosti za dobrobit studenata i zajednice. Posebno bih izdvojila organizaciju EFRI božićnog kviza humanitarnog karaktera, a na što smo moje kolege i ja izrazito ponosni jer smo stavili osmijehe na brojna dječja lica udruge za sindrom Down – Rijeka 21. Također, članica sam i sportskog društva EFRI Sport gdje sudjelujem u organizaciji raznih događaja te njihova provođenja (poput EFRI humanitarne trail utrke, EFRIJADE) predstavljanje sportskog društva na Student Day Festivalu te sudjelovanje u Futsal natjecanju. Uz to, nastojim pomoći studentima s gradivom kroz održavanje demonstratura iz nekoliko kolegija.

 

Kao EFRI buddy osjećala sam se izuzetno sretno i zadovoljno jer sam brucošima uspjela pomoći u trenucima kada su imali gomilu upitnika iznad glave.

 

Što si naučila sudjelujući u tim projektima i aktivnostima?

Sudjelujući u njima razvila sam i nadogradila vještine javnog nastupa, komunikacije, prezentacije te timskog rada. Naučila sam kako uspješno raditi s ljudima koje sam prvi puta srela ne znajući ništa o njima. Također, prilikom organizacije božićnog kviza susrela sam se sa nekoliko administrativnih prepreka te proučavanjem određenih pravila i članaka obogatila svoje znanje u tom području.  Uz sve to, najljepše što sam naučila je kako su studentski dani ipak najljepše razdoblje u životu gdje sam upoznala srcu drage osobe s kojima ću vrlo rado ostat i dalje u kontaktu.

 

Kao EFRI buddy, možeš li reći kako je bilo raditi s brucošima? U radu s njima i na projektu, što si naučila i koja je situacija koju bi možda izdvojila, a da ćeš ju uvijek pamtiti?

Rad s brucošima je pravi izazov. Moram priznat, poprilično je teško doći pred grupu brucoša, potaknuti ih na interakciju te povezati različite karaktere iz različitih dijelova Hrvatske. Ono što bi istaknula svakako su riječi brucoša: „Hvala na olakšanim danima početka studiranja". Nakon takvih riječi osjećala sam se izuzetno sretno i zadovoljno jer sam im uspjela pomoći u trenucima kada su imali gomilu upitnika iznad glave.

 

Aktivna si u EFRI sport udruzi. Možeš reći nešto više o svojoj ulozi u njoj i EFRIJADE koja se sprema 29. svibnja?

Moja trenutna uloga u EFRI sport udruzi je organizacija prve EFRIjade koja osim sportskog djela uključuje i društveno-zabavni dio, a održat će se u subotu - 29. svibnja 2021. godine. Samim događajem nastoji se potaknuti studente na umrežavanje i druženje kroz sportske aktivnosti, čime bi se podigla svijest o važnosti bavljenja sportom te boravkom na otvorenome. Osim navedenog, studentima se omogućuje da se upoznaju sa studentima različitih godina, različitih karaktera i razmišljanja, što može rezultirati novim prijateljstvima, idejama. Također, ona uključuje i socijalno isključene studente te ranjive skupine kako bi se postiglo da isti steknu osjećaj prihvaćenost i socijalne uključenosti. Dakako, ovim putem pozivam sve da se prijave i budu dio prve EFRIjade.

 

 

Organizacijom prve EFRIjade želimo potaknuti studente na umrežavanje i druženje kroz sportske aktivnosti te ujedno raditi na podizanju svijesti o važnosti bavljenja sportom te boravkom na otvorenome.

 

Koji su ti planovi za narednih godinu-dvije?

Uh, teško mi na to odgovoriti, s obzirom na to da planove često mijenjam ovisno o prilikama koje mi se pružaju, ali neki okvirni plan je da uskoro obranim diplomski rad, pronađem posao koji ću raditi s entuzijazmom, putovati te usporedno raditi na osobnom i profesionalnom razvoju.

 

U kojem području i poduzeću bi voljela graditi svoju karijeru?

 Područje u kojem se najviše vidim je organizacija i vođenje ljudskih potencijala. Volim rad s drugima, stvarati timsku atmosferu te biti njihov vođa i uzor. Dakako, spremna sam prihvatiti i druge prilike koje će mi se pružiti jer možda je za mene upravo baš ono za što sam smatrala da nije. 

 

Poruka za kolege?

Imajte samopouzdanja i hrabrosti otvoriti sva vrata koja život stavi pred vas. Iz svakog izazova stvorite priliku za svoju sreću i uspjeh.

 

 

 

Svibanj, 2021.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više