Više informacija o časopisuZbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci: časopis za ekonomsku teoriju i praksu/Proceedings of Rijeka Faculty of Economics: Journal of Economics and Business, stalna je znanstvena publikacija Fakulteta, te izlazi od 1971. godine.
U razdoblju od 1988. do 1993. izlazi u kontinuitetu jednom godišnje, a od 1993. u dva broja godišnje (proljeće i jesen).

Koncepcija časopisa jest orijentacija na objavljivanje tekstova iz ekonomske teorije i ekonomske politike.

Primarno je usmjeren na objavljivanje tekstova znanstvenog sadržaja, a samo iznimno i kvalitetnih stručnih radova. Drugi dio sadrži prikaze i ocjene knjiga, pregled nekih važnijih najnovijih izdanja znanstvenih djela u području ekonomskih i njima srodnih znanosti, te obavijesti o međunarodnim konferencijama, javnim pozivima i drugim važnim informacijama.

Koncepciju, ciljeve i strategiju časopisa usmjerava Međunarodni savjetodavni odbor. Urednički odbor svojom politikom uređivanja časopisa provodi utvrđene odrednice Međunarodnog savjetodavnog odbora.

Časopis je referiran u JEL-u (Journal of Economic Literature)/EconLit (American Economic Association’s Electronic Database), Pittsburgh, Pennsylvania, USA od 1993. godine, a od 2007. i u bazama IBSS (International Bibliography of the Social Sciences), ProQuest, Cambridge, UK i DOAJ (Directory of Open Access Journals), Lund University, Sweden. Od lipnja 2008. referira se u bazi CAB Abstracts, UK, a od 31. srpnja 2008.  do 31. prosinca 2018. i u bazama SSCI (Social Sciences Citation Index), Social Scisearch i JCR (Journal Citation Reports/Social Sciences Edition), Thomson Reuters, Philadelphia, USA. Thomson Reuters baze referiraju članke objavljene u svesku 1/2007, časopisa i nadalje, a baza Proquest – ABI/INFORM, Ann Arbor, Michigan, USA referira časopis od sveska 1/2006. godine. Baza SCOPUS, Elsevier, B.V., Amsterdam, The Netherlands referira sve radove objavljene od 2008. Časopis referira i EBSCO, Ipswich, MA, USA u svojim bazama EconLit with Full Text i SocINDEX u Abstracts&Indexing s referencama kao i baza ERIH PLUS od 2016. godine. Od 1. siječnja 2019. Časopis se referira u ESCI – Emerging Sources Citation Index (Clarivate Analytics).

Tijekom cijele godine časopis je otvoren za suradnju svim zainteresiranim znanstvenicima iz Hrvatske i inozemstva.
Svaki doprinos ekonomskoj teoriji i praksi iz zemlje i inozemstva uvijek je dobrodošao.
 
Poseban prostor u časopisu rezerviran je za Pisma Uredniku, u kojem će se objavljivati najzanimljivija pisma, komentari i diskusije naših čitatelja i autora. Stoga pozivamo cijenjene čitatelje i autore da podijele s nama svoje ideje i sugestije. Vaše mišljenje nam je dragocjeno i dodatno će doprinijeti kvaliteti našeg časopisa. 
 
Izdavač ne naplaćuje pristojbu za prijem članaka, međutim, ukoliko je rad autora prihvaćen, obveza je autora platiti pristojbu za objavljivanje (285 EUR) i to prije objavljivanja rada. Pristojba za objavljivanje naplaćuje se od Vol. 33, sv. 2, 2015. Od istog broja Časopisa, Izdavač koristi CrossRef i CrossCheck Services.
Kako bi osigurali najvišu razinu etičkih standarda uredništvo Časopisa slijedi preporuke COPE Code of Conduct for Journal Editors (https://publicationethics.org/).

Prva godina izlaženja: 1971
Učestalost izlaženja (godišnje): 2
Područja pokrivanja: Ekonomija (Ekonomska teorija i ekonomska politika)
Prava korištenja: Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci: časopis za ekonomsku teoriju i praksu /Proceedings of Rijeka Faculty of Economics: Journal of Economics and Business je časopis u otvorenom pristupu i kao takav je u cijelosti besplatno dostupan. Korisnici sukladno licenci CC BY-NC-ND smiju čitati, preuzimati, kopirati, distribuirati, tiskati, pretraživati ili stavljati poveznice na materijal sve dok odgovarajuće citiraju izvornik, ali ga ne smiju mijenjati ili koristiti u komercijalne svrhe.

ISSN: 1331-8004
E-ISSN: 1846-7520 (Online)
UDK: 3:330(8)
doi: 10.18045/zbefri
CODEN: ZRHRFZ


Kontakt:
Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci:
časopis za ekonomsku teoriju i praksu /
Proceedings of Rijeka Faculty of Economics:
Journal of Economics and Business
Ekonomski fakultet
Sveučilište u Rijeci
Ivana Filipovića 4
HR - 51 000 Rijeka
Tel: +385 355 182

E-mail: zbornik@efri.hr

 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se