Više o programu

Više o programu

Program "Pripremni seminar iz matematike" je program usavršavanja bez ECTS bodova.

Cilj programa:
 
S obzirom na činjenicu kako studenti dolaze iz srednjih škola koje se znatno razlikuju po programima i razini izvođenja nastave iz matematike što nastavu matematike kao i ostalih kvantitativnih kolegija čini otežanom, predlaže se pohađanje programa nadopune znanja iz srednjoškolske matematike koji će studentima, prije nego započnu s nastavom matematike na Fakultetu, omogućiti nadopunu vlastitih znanja i lakše savladavanje programa na Fakultetu.

Cilj programa je studentima povećati razinu predznanja srednjoškolske matematike kako bi uspješno pratili nastavu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, stoga je program namijenjen za sve studente prve godine.
 
Radi praćenja konkurentnosti na tržištu, neophodna su, između ostalog, i znanja iz područja primjene matematike i kvantitativnih metoda. To pak pretpostavlja suvereno vladanje temeljnim matematičkim pojmovima, matematičkim razmišljanjem i logikom, što ovaj program osigurava.

Po završetku programa polaznici stječu znanje iz područja:
 
- Skupovi brojeva, potencije, polinomi
- Algebarski razlomci
- Elementarne funkcije
- Linearne i nelinearne jednadžbe 
- Linearne i nelinearne nejednadžbe
- Eksponencijalna funkcija
- Logaritamska funkcija
 
Završetkom ovog programa polaznici će moći primijeniti metode rješavanja algebarskih razlomaka, analizirati elementarne funkcije, određivati i interpretirati rješenja linearnih i nelinearnih jednadžbi i nejednadžbi s nepoznanicama kao i njihovih sustava. 

Trajanje programa:
8 dana – 24 školska sata - u online okruženju.
 
Program će trajati osam radnih dana tijekom kojih će se održati ukupno 24 školska sata od kojih 12 sati predavanja i 12 sati vježbi,  iz područja srednjoškolske matematike.
Studentima će se zadavati zadaci za samostalan rad kao i primjeri višestrukog izbora za provjeravanje i utvrđivanje naučenog gradiva.  
 
TERMINI održavanja: rujan 2023.godine

Predavači:
Prof.dr.sc. Alemka Šegota 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više