Vođenje Ekonomskog fakulteta u Rijeci preuzima prof. dr. sc. Saša Drezgić

Vođenje Ekonomskog fakulteta u Rijeci preuzima prof. dr. sc. Saša Drezgić

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, nakon dva uzastopna mandata uprave na čelu s prof. dr. sc. Alenom Hostom,  dobio je novog dekana koji na dužnost stupa na početku nove akademske godine. 

 

Prof. dr. sc. Saša Drezgić dugogodišnji je profesor Fakulteta koji je izdao značajan broj znanstvenih i stručnih publikacija, sudjelovao je na mnogobrojnim međunarodnim znanstvenim konferencijama, pokretač je programskog sadržaja i organizacije konferencije Economics of Digital Transformation, urednik je Zbornika radova Fakulteta te voditelj poslijediplomskog specijalističkog studija Menadžment u javnom sektoru.

Dugi niz godina vodio je CLER (Centar za lokalni Ekonomski razvoje Ekonomskog fakulteta u Rijeci), prvu tvrtku osnovanu od strane jedne akademske institucije u Republici Hrvatskoj, uspostavivši suradnju između udruga, gospodarskih subjekata, javnog sektora te akademskih institucija.


Prof. Drezgić istaknuo je u svom programu kako će upravljati Fakultetom vodeći se načelima znanstvene i nastavne izvrsnosti, transparentnosti, otvorenosti, povezanosti s gospodarstvom, javnim sektorom i širom zajednicom, institucionalnog kredibiliteta, pravednosti i solidarnosti, internacionalizacije, integriranosti studenata te uključivosti.

 

Za postizanje zacrtanih ciljeva, u smjeru dodatnog povećanja kvalitete studija, povećanje visoke zapošljivosti studenata i znanstvene kvalitete te produkcije, ističe važnost sinergije djelovanja svih dionika kroz solidarne, pravedne i nesebične odnose te naglašava kako „poslovni rezultati Fakulteta u konačnici nikad nisu rezultat pojedinca, već isključivo cijelog kolektiva, čiji uspjeh može se graditi samo na čvrstim međuljudskim odnosima i sinergijskom djelovanju".

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se