Za buduće studente

Za buduće studente


1.       Kako se prijaviti za upis na fakultet?

          Prvi korak za sve buduće studente je prijava na web stranici www.postani-student.hr . Putem te stranice, kandidati odabiru Ekonomski fakultet i jedan od ponuđenih studija.


2.       Ukoliko je kandidat stariji od 24 godine i završio je četverogodišnju srednju školu prije 2010, da li mora polagati državnu maturu?

          Ukoliko je kandidat stariji od 24 godine i završio je četverogodišnju srednju školu prije 2010., nije dužan polagati državnu maturu kao uvjet za upis na fakultet.


3.       Koja je razlika između redovnih i izvanrednih studenata?

          Redovni studenti imaju određena studentska prava, poput zdravstvenog, subvencionirane prehrane, mogućnost smještaja u studentski dom i sl. Izvanredni studenti imaju smanjeni obujam studentskih prava,                  nastava im je u popodnevni satima i vikendom, plaćaju svoj studij. I jedni i drugi studenti završavaju studij prema istom nastavnom programu.

 

4.       Da li redovni studenti plaćaju školarinu?

          Redovni studenti koji ostvare u jednoj akademskoj godini minimalno 55 ECTS-a, ne plaćaju školarinu.

 

5.       Kako se bira smjer na studijskom programu Poslovna ekonomija?

          Kandidati koji su ostvarili pravo upisa na Poslovnu ekonomiju, prilikom upisa na samom fakultetu, na prozivci biraju smjer, s tim da bolje rangirani kandidati imaju prednost pri odabiru.

 

6.       Postoji li mogućnost dobivanja stipendije od strane fakulteta?

          Svake godine fakultet omogući za troje najbolje rangiranih kandidata na smjeru International Business upis bez plaćanja školarine. To pravo studenti zadržavaju ukoliko ostvare minimalno 55 ECTS-a.

 

 

 

KONTAKT 

 

Referada za prijediplomski i diplomski studij

Vladimir Trninić, mag.oec.

Elektronička pošta: vladimir.trninic@efri.hr

Telefon: 051 355 113

 

Kontakt STRUČNE SLUŽBE


Prijediplomski studij Diplomski studij Poslijediplomski studij Study Programs in English

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više