"Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?"

 


Inicijativa Radno i ravnopravno i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter organiziraju tribinu 


 "Ali vi ste žensko! - Što tržište rada poručuje ženama?"


 


28.05.2018. u 20 sati u antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b) u Rijeci.


 

Temu ćemo obuhvatiti iz tri različite perspektive: ekonomske, pravne i kulturološke. Razgovarat ćemo o jednakim mogućnostima u području rada iz perspektive rodne ravnopravnosti, o pravnom okviru u Hrvatskoj i na međunarodnoj razini koji se veže za područje rada i usklađivanje privatnog i poslovnog života, mehanizmima zaštite radnica, o rodno osjetljivom proračunu te mogu li i rodne uloge biti definirajući faktor u sferi rada.


 

Pokušat ćemo doći do odgovora na pitanja: 
Što je sve potrebno da dosegnemo rodnu ravnopravnost i eliminiramo diskriminaciju i kršenje prava žena na tržištu rada? Koja prava zaista imamo i možemo li ih ostvariti, u kojoj su vezi raspodjela proračuna i postizanje rodne ravnopravnosti, je li postojanje pravnog okvira dovoljno za stvaranje preduvjeta jednakih mogućnosti pri zapošljavanju, traženju posla, napredovanju, ostvarivanja rodne ravnopravnosti, te na koji način rodne uloge i kultura definiraju i određuju položaj žena i muškaraca u radnoj sferi?


 


Gošće tribine su dr.sc. Ana Marija Sikirić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, dr.sc. Sandra Laleta s Pravnog fakulteta u Rijeci i dr.sc. Brigita Miloš, voditeljica Centra za ženske studije u Rijeci, a moderatorica je Marinella Matejčić iz udruge PaRiter.


 


Tribina je dio projekta „Sisterality – International network of girls and young women" koji udruga PaRiter provodi u partnerstvu s organizacijama TDM 2000 iz Italije i Die Spinnerei iz Austrije. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.


 


Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se