BrandBooster: priča o marki nastala suradnjom Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Startup inkubatora Rijeka

BrandBooster: priča o marki nastala suradnjom Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Startup inkubatora Rijeka

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Startup inkubator Rijeka već petu godinu za redom ostvaruju korisnu suradnju na području razvoja branda za poslovne ideje timova u inkubaciji. Studenti treće godine preddiplomskog studija u okviru seminarske nastave na kolegiju Upravljanje markama na ovaj način imaju priliku istraživati i raditi na stvarnom zadatku, a Startup timovi, s druge strane, dobivaju rezultate istraživanja tržišta i prijedlog rješenja identiteta marke. Suradnja je pokrenuta na inicijativu riječkog Ekonomskog fakulteta, točnije, nositeljice kolegija Upravljanje markama prof. dr. sc. Ivane First Komen. Tijekom 5 ak. godina od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci razvoju projekta pridružile su se i suradnice na kolegiju Nina Grgurić Čop i dr. sc. Željka Marčinko Trkulja koje su ujedno operativno projekt i provodile. 


U sklopu ovog projekta misija nam je studentima pružiti priliku da, u suradnji s poslovnim subjektima i primjenjujući metodologiju i modele usvojene u nastavi, analiziraju stvarne tržišne situacije i kreiraju poslovne ideje. Ove akademske godine ukupno 50 studenata treće godine preddiplomskog studija u okviru seminarske nastave spomenutog kolegija Upravljanje markama surađivalo je s 10 timova 14. generacije Startup inkubatora (10 klijenata) tijekom 15 tjedana ljetnog semestra. U tom su razdoblju studentski timovi prošli kroz nekoliko faza istraživanja, a dobiveni rezultati korišteni su kako bi se predložio i razvio identitet marke za svaki Startup tim, izgradila priča o marki, odredila željena pozicija na tržištu te definirala ciljna skupina i marketinški miks.

Nakon završetka projekta, studentski timovi prezentirali su u Startup inkubatoru Rijeka svoje zaključke Startupovcima i time im dali doprinos u daljnjem razvoju njihove poduzetničke ideje.

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više