CEEPUS natječaj za studente i nastavnike

CEEPUS natječaj za studente i nastavnike

CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies - Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije) regionalni je program mobilnosti u visokom školstvu, namijenjen poticanju mobilnosti u okviru pojedinih fakultetskih mreža (networks). Studenti su izuzeti plaćanja školarine na inozemnoj instituciji, a visina Ceepus-stipendija ovisi o standardu života u pojedinoj zemlji. U ljetnom semestru moguća je mobilnost i izvan fakultetskih mreža (tzv. freemover), na temelju preostalih slobodnih kvota. Informacije o slobodnim kvotama (stipendijama) moguće je dobiti u Nacionalnom Ceepus-uredu države u koju se želi ići.
 
Moguće destinacije za ljetni semestar 2023./2024. navedene su OVDJE
 
Alternativno je moguća prijava u svojstvu tzv. Freemovera, što znači da se možete prijaviti za bilo koju od CEEPUS-destinacija, ali mobilnost će bit odobrena samo ako su za odabranu destinaciju preostale raspoložive kvote nakon što su zaključene sve prijave unutar redovnih "Network” mreža.

Prijavnu dokumentaciju, navedenu u priloženom letku, poslati na mdonadic@efri.hr  ili osobno dostaviti u kabinet 25 (I. kat, Ured za međunarodnu suradnju)
Rokovi za prijavu su navedeni na priloženom letku.
 
Nakon provedenog predselekcijskog postupka slijedi online prijava o čemu ćete biti naknadno obaviješten
 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više