Dobrovoljno darivanje krvi

Dobrovoljno darivanje krvi

DARIVANJE KRVI JE NAJHUMANIJI ČIN. IZNIMNA DOBROTA, LJUBAV I ALTRUIZAM OSTVARENI SU KROZ ODLUKU DA SE PRUŽI RUKA, BEZ RAZMIŠLJANJA I INTERESA, JER NAJVEĆA JE NAGRADA ZADOVOLJSTVO I SREĆA ZBOG DAROVANOG ŽIVOTA.

 
 
 
 

Krv je nezamjenjiv lijek, ne može se dobit umjetnim putem. Jedini izvor krvi i krvnih pripravaka je čovjek. Bez krvi i krvnih pripravaka mnogi bolesnici ne bi preživjeli i ozdravili.Dobrovoljni, neplaćeni davatelj krvi je osoba koja daje krv, plazmu ili druge sastojke krvi dragovoljno i za to nije plaćena niti u novčanom niti u nekom drugom obliku koji bi mogao biti zamjena za novac.Osnovna načela davanja krvi su: dobrovoljnost, anonimnost, solidarnost i besplatnost.

Ekonomski fakultet u Rijeci i Studentski zbor EFRI u suradnji s udrugom Crvenog križa organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u srijedu, 14. studenog 2018. godine u Čitaonici  (prizemlje Fakulteta), od 9 do 13 sati. 


Svi darovatelji krvi imaju osiguran obrok u kantini Fakulteta.

Pozivamo sve koji mogu dati krv da se pridruže akciji kako bi zajedno nastavili uspješan niz humanitarnih aktivnosti na Fakultetu.


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više