EDT 2022

EDT 2022

 
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci organizira međunarodnu znanstvenu konferenciju Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS, koja će se održati od 23. do 25.lipnja 2022. godine. Konferencija se, kao i svake godine, održava u Opatiji u hotelu Ambasador uživo te dijelom online putem sustava Zoom.
 
Službeno otvaranje Konferencije održat će se u petak, 24. lipnja 2022. u 9 sati, na kojoj će uvodnu riječ imati prof. dr. sc. Saša Drezgić, predsjednik programskog odbora Konferencije, Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija te Martina Ciglević, posebna izaslanica predsjednika Republike Hrvatske. Na početku konferencije bit će uručeni i Business Friendly City (BCF) certifikati gradovima koji su u prethodnom razdoblju zadovoljili propisane kriterije certificiranja koje provodi Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Certifikati će biti uručeni gospodinu Zvonimiru Novoselu, gradonačelniku Grada Jastrebarskog, Marku Frišćiću, dogradonačelniku Grada Ivanca te Snježani Sikirić, voditeljici Odsjek za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice.
 
U sklopu Konferencije, u petak, 24. lipnja s početkom u 15 sati održat će se i promocija knjige Operacijski menadžment koja je nastala kao rezultat zajedničkog rada profesora iz područja operacijskog menadžmenta s najvećih hrvatskih sveučilišta. Urednica je redovita profesorica Dragana Grubišić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Autori su izvanredna profesorica Martina Briš Alić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, redovita profesorica Dragana Grubišić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, redovita profesorica Marija Kaštelan Mrak s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, izvanredna profesorica Marija Martinović s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, redovita profesorica Jasna Prester s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i izvanredni profesor Nenad Vretenar s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 
Međunarodni znanstvenog skup koji proteklih je godina polučio značajne ne samo znanstvene rezultate, već je imao odjeka i u poslovnoj zajednici. Ove godine, glavna tema konferencije je "Dealing with uncertainty" gdje će glavne teme diskusije biti posljedice pandemije, rata u Ukrajini kao i aktualne prijetnje inflacijskih pritisaka.Cilj ovogodišnje Konferencije je prikazati rezultate istraživanja eminentnih međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg upliva digitalizacije u ekonomske procese.
 
Konferencija nije posvećena samo znanstvenoj javnosti. U vrijeme konferencije održat će se niz izlaganja i panel diskusija na kojima će biti riječi o izazovima migracija, energetskoj krizi te novim pristupima kreiranja pametnih gradova.Kao i prethodnih godina, nastavljamo s našom tradicijom pozivanja najpoznatijih svjetskih znanstvenika iz područja ekonomije.
 
 
PROGRAM 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više