Informacije u vezi održavanja ljetnog semestra ak.god. 2021./2022.

Informacije u vezi održavanja ljetnog semestra ak.god. 2021./2022.

Sukladno Preporuci za organizaciju nastave i rada na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2021./2022. od 1. rujna 2021., Preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti Covid-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera za akademsku godinu 2021./2022. od 7. listopada 2021. te dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja o izvođenju studijskih programa u akademskoj godini 2021./2022. od 26. kolovoza 2021., nastava će se organizirati na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na sljedeći način:


1)      Redoviti studij. Predavanja/seminari/vježbe, kolokviji i ispiti održavat će se u dvoranama.

a.       Nastavu koju prati samo jedan smjer (npr. smjer International business), predmeti koji se izvode samo na jednom smjeru (npr. obvezni predmeti smjera) -  nastava se izvodi svaki tjedan u dvorani

b.       Na obveznim i izbornim kolegijima koje slušaju svi ili više smjerova (u pravilu prva i druga godina preddiplomskog studija i pojedini kolegiji na višim godinama), a zbog propisanih mjera da u dvorani može biti do 100 studenata bez provjere COVID potvrda, prisustvo na nastavi studijskih grupa održavat će se prema niže navedenom rasporedu:

-          u prvom tjednu nastave na nastavu u dvoranu dolaze smjerovi: MN, EK i MAR, a ostali smjerovi slušaju prijenos iz dvorane,

-          u drugom tjednu u dvorane na nastavu u dvoranu dolaze smjerovi POD, FIN i MP, a ostali slušaju prijenos iz dvorane

-          od trećeg tjedna studenti dolaze opet po istom redoslijedu.

c.       U terminu održavanja kolokvija i ispita, svi studenti dolaze u dvorane neovisno o prethodno navedenom.

 

 


 

 

2)      Izvanredni studij:

a.       Za smjerove koji se izvode online cjelokupna nastava se održava na daljinu.

b.       Za smjerove koji se izvode klasično nastava se održava u dvoranama.

c.       Za predmete koji se istodobno izvode klasično i online, može se omogućiti studentima da nastavu prate online.

 

3)       Razlikovni programi. Predavanja/seminari/vježbe/kolokviji/ispiti održavat će se online.

4)      PSS i doktorski studiji. Predavanja/seminari/vježbe/ispiti održavat će se u dvoranama.

 

Epidemiološke mjere će se strogo provoditi, i to:

-          Studentima će se na ulazu na Fakultet mjeriti temperatura. Ulaz je dozvoljen samo studentima koji imaju temperaturu nižu od 37.2 °C.

-          Studenti u svakom trenutku moraju imati maske.

-          Na početku predavanja, studenti u dvorani će od nastavnika dobiti listu za potpis, koja će se čuvati za potrebe epidemiologa i stručnih tijela ukoliko se ustanovi zaraza COVID-19.

-          Ukoliko se utvrdi slučaj zaraze, liste s popisom studenata koji su taj dan/predavanje bili na Fakultetu dostavit će se epidemiološkoj službi na obradu. Studenti tada mogu očekivati pozive radi izricanja mjera samoizolacije.

-          U slučaju pojave simptoma studenti su obavezni ispuniti obrazac za prijavu simptoma dostupan na web stranicama Fakulteta.

-          Nastavnik koji bude u samoizolaciji, nastavu će održavati online te će studente putem Merlina obavijestiti da će dva tjedna nastava biti održana online.

U zgradi Fakulteta važno je provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze.

Zbog osiguravanja vremena za provođenje higijenskih mjera između predavanja, studenti trebaju na vrijeme planirati dolazak na Fakultet kako bi se neometano održavala nastava u točno definiranim terminima kako je navedeno u satnici.

 

Sve informacije treba pratiti putem Merlina na upisanim kolegijima i u zasebnom kolegiju Referada. Na Merlinu, u okviru svakog pojedinog kolegija, nastavno osoblje će dati upute kako i putem kojeg linka će se održavati online nastava.

Čitaonica je opremljena s 28 računala koje studenti mogu koristiti za praćenje online nastave. Preporučuje se studentima, radi smanjivanja buke, da za slušanje nastave iz čitaonice ponesu vlastite slušalice (npr. od mobitela).

Postojeće preporuke prilagođavat će se sukladno razvoju epidemiološke situacije i odlukama Stožera civilne zaštite.

 

 

Popis kratica

MN – Menadžment

EK - Ekonomija / Ekonomija razvoja

POD - Poduzetništvo

MAR - Marketing 

MP – Međunarodno poslovanje

FIN – Financije, Financije i računovodstvo, Financije i bankarstvo

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više