Javna tribina "Zdravstvena pismenost u Hrvatskoj: gdje smo i što dalje?"

Javna tribina

Javna tribina "Zdravstvena pismenost u Hrvatskoj: gdje smo i što dalje?" održat će se u četvrtak, 27. travnja 2023. godine u Aneksu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci od 14.00 do 15.30 sati.

 

Zdravstvena pismenost je sposobnost pojedinca da dođe do točnih i vjerodostojnih zdravstvenih informacija, razumije ih i koristi se njima. Sve više pozornosti obraća se na to koliko su zdravstveni sustavi prilagođeni i razumljivi građanima te kako zdravstveno osoblje komunicira s pacijentima.

 

Doznajte rezultate obuhvatnog istraživanja o zdravstvenoj pismenosti provedenog u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij, kao i prijedloge za poboljšanja zdravstvene pismenosti, koji su uobličeni u javnopolitičke smjernice u sklopu projekta.


Tribina se održava u sklopu Festivala znanosti Sveučilišta u Rijeci (24-29. travanj 2023. godine), a moderatorica je doc. dr. sc. Ana Bobinac.

 

Razina zdravstvene pismenosti hrvatskih građana u prosjeku je na samoj granici između problematične i adekvatne, a najviše problema imaju s pronalaskom, razumijevanjem i upotrebom informacija o zdravlju. Niska razina zdravstvene pismenosti povezana je s lošijim zdravljem, slabijim preživljenjem od različitih bolesti i većim troškovima skrbi.


Pročitajte više o tribini: https://bit.ly/3LrXReE

Pročitajte više o istraživanju o zdravstvenoj pismenosti: https://bit.ly/41SbeKl


 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više