Klik i svi svjetski časopisi na jednom mjestu

Klik i svi svjetski časopisi na jednom mjestu

Od sada Ekonomski fakultet u Rijeci ima pristup PressReader-u, najvećem digitalnom kiosku na svijetu. PressReader jedan je od najpoznatijih digitalnih novinskih kioska koji u svojemu katalogu ima više od sedam tisuća najpoznatijih svjetskih digitalnih časopisa i novina na preko 60 svjetskih jezika. Svjesni činjenice da digitalizacija odavno nije trend već način funkcioniranja naprednih i uspješnih sustava obrazovanja posljednjih nekoliko godina Ekonomski fakultet u Rijeci na svim poljima slijedi praksu digitalizacije s ciljem omogućavanja našim studentima što kvalitetnijeg studiranja.
Kroz digitalnu transformaciju fakulteta i korištenjem digitlanih rješenja koja već nekoliko godina kontinuirano predstavljamo i u kojima naše studente stavljamo u fokus otvaramo nove i naprednije mogućnosti za naše studente, potičemo razvoj Fakulteta i studijskih programa, ali i razvoj naših kadrova. Upravo zbog toga pristup PressReaderu samo je jedan od koraka u našoj digitlanoj transformaciji, kojim našim studentima i zaposlenicima želimo omogućiti pristup preko 7000 svjetskih časopisa i novina na preko 60 jezika s ciljem što bolje stručne informiranosti, poticanja poboljšanja kvalitete istraživačkih radova, ali i da budemo u korak s temama od stručne važnosti i važnosti za razvoj ideja i karijera koje naše studente čeka po završetku fakulteta.
Ekonomski fakultet u Rijeci prvi je fakultet u Republici Hrvatskoj koji je pokrenuo svoju mobilnu aplikaciju, te među prvima smo pokrenuli online studij i smatramo se pionirima digitalne transformacije u visokom obrazovanju po svim parametrima te ćemo na tragu koji smo do sada pratili nastaviti na razvoju i ponudi digitalnih usluga na našem fakultetu s ciljem poticanja izvrnosti i inovativnosti.

A sad malo o PressReaderu:

PressReader koristi više od stotinu javnih uprava uspješnih svjetskih država, gradova, najveće aviokompanije, lanci hotela, javne i akademske knjižnice diljem svijeta i mnogi drugi. U ponudi imaju najprestižnije naslove digitalnih časopisa kao što su  Vouge, Time, Forbes, Variety, Science Illustrated, Elle, Cosmopolitan, The Insader, National Geographic, PC World, Traveller, Wired, Newsweek, Macworld, Top Gear, Rolling Stone, Focus, Modern dog, Auto express, The Wahington Post, The Guardian, Daily Mail i 7000 drugih naslova na 60 svjetskih jezika. Slobodno pristupite i uživajte u najpopularnijim svjetskim novinskim izdanjima uz tehnologiju koja ima mogućnost pretraživanja po ključnim riječima, audio opciju, mogućnost prevođenja, spremanja, dijeljenja i razne druge alate za visoku udobnost korištenja.

Pristup s automatskom autentikacijom moguć je s računala i lokalne eduroam mreže na Fakultetu.
Za drugačiji pristup (tzv. off-site) potrebno je proći cijeli proces prijave:
"Sign in" - "Library or Group" - "Search Libraries or Groups" - upisati "Rijeka" - odabrati naš fakultet - "OpenID Connect" – zatim opet upisati "Rijeka" - odabrati "AAI@EduHr Single Sign-On Service" i logirati se sa svojim efri AAi identitetom ("lozinka za Merlin").
 
Poveznica je dostupna OVDJE

Uživajte u sadržaju!

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više