Konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO): MEHANIZAM ZA OSIGURAVANJE RELEVANTNOSTI OBRAZOVANJA

Konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir (HKO): MEHANIZAM ZA OSIGURAVANJE RELEVANTNOSTI OBRAZOVANJA

7. prosinca, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, održala se konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir – prilika za kvalitetnu provedbu cjelovite reforme obrazovanja u organizaciji Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja

 

Pitanja kojima se ova konferencija bavila: Kako osigurati neophodne kompetencije za tržište rada? Koje su to kompetencije? Kako povezati tržište i obrazovanje? Što o obrazovnom sustavu misle poslodavci? Što donosi eksperimentalna provedba kurikularne reforme? Uloga doktorskih studija?

 

Među mnogobrojnim predavačima, panelistima i sudionicima iz područja strukovnog i visokog obrazovanja, o obrazovanju iz perspektive poslodavaca, govorili su predstavnici Atlantic Grupe d.d i Navis Consult-a d.o.o.

 

U ime Ekonomskog fakulteta u Rijeci, na panelu: Razgovor s povodom: Ured za karijere – dobra praksa sudjelovala je izv. prof. dr. sc. Danijela Sokolić, prodekanica za suradnju s gospodarstvom i voditeljica Centra za karijere. U panelu se govorilo o ulozi karijernih centara, važnosti informiranja studenata o prilikama koje im se nude i o izazovima s kojima se centri susreću u svojem svakodnevnom radu te kako im doskaču. Svojim pozitivnim primjerima, panelu su se priključili i naši istaknuti studenti.

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se