Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija

Agencija za mobilnost i programe EU, s ciljem informiranja i motiviranja budućih mentora, organizira online informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija, koji će se održati u petak 24. ožujka 2023. godine, od 10:00 do 13:30 sati putem Zoom platforme. Dostupan je preliminarni program informativnog dana.

 

Cilj informativnog dana je predstaviti ulogu mentora kroz cijeli ciklus Postdoktorskih stipendija, od uloge mentora i istraživačkog tima u postupku pisanja projektnog prijedloga, do prijave te kasnije same provedbe postdoktorskih stipendija. Također, sa zadovoljstvom predstavit ćemo i primjer dobre prakse, dr.sc. Jelene Godrijan s Instituta Ruđer Bošković. Ujedno predstavit će se i MSCA Smjernice za mentorstvo, obveze i prava istraživača i mentora tijekom provede projekta, EURAXESS alati za razvoj karijere te ostale mogućnosti povezivanja mentora s potencijalnim dolaznim istraživačima. Na kraju, sudionici će se upoznati s mogućnosti financiranja aktivnosti umrežavanja i pripreme projekta putem mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Informativni dan prvenstveno je namijenjen znanstvenim suradnicima na hrvatskim znanstvenim organizacijama (javnim i privatnim), MSCA alumni iskusnim znanstvenicima, znanstvenicima koji su nastavili svoju karijeru u Hrvatskoj putem programa Znanstvenik povratnik, a koji razmišljaju o ugošćavanju posdoktoranada (mladih znanstvenih suradnika) u svojim istraživačkim timovima.

 

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija, 24. ožujka 2023.). Prijave su otvorene do 21. ožujka 2023. godine.

 

REGISTRACIJA  

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više