Najuspješniji polaznici X-Culture projekta

Najuspješniji polaznici X-Culture projekta

U ljetnom semestru akademske godine 2018/2019 u sklopu kolegija Strategic management na smjeru International Business održavao se X-Culture, međunarodni projekt dizajniran da studentima pruži priliku iskusiti međunarodnu virtualnu suradnju. U ovom je semestru na projektu sudjelovalo 4.799 studenata sa 148 sveučilišta u 70 zemalja svijeta, a na našem fakultetu priključilo se 56 studenata. Studenti su radili u timovima, u prosjeku sa šest članova iz različitih dijelova svijeta.

Radeći u globalnim virtualnim timovima studenti su izrađivali poslovni plan za jednu od 12 kompanija uključenih u X-Culture. Kao potporu izradi planova studenti su mogli sudjelovati i na webinarima direktora ili vlasnika tih poduzeća. X-Culture predstavlja priliku studentima da nauče više o samom poslovanju, povijesti, proizvodima, kao i da postavljaju pitanja i dobiju povratne informacije.

Zbog svoje širine i obuhvata, projekt je veoma zahtjevan. Glavni cilj projekta nije samo izrada poslovnog plana, već i učenje komunikaciji u različitim vremenskim zonama, rokovima za predaju, koordinaciji među ljudima po cijelom svijetu…

Svake godine proglase se timovi s najboljim poslovnim planovima, a izglasaju ih sami direktori i vlasnici kompanija. Od 960 timova koji su sudjelovali u ovoj akademskoj godini, 40 ih je proglašeno najboljima. Posebno nam je drago što je svoje mjesto u pobjedničkim timovima pronašlo čak 7 studenata s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, zajedno sa svojim timovima. To su (prema broju tima): 

Antonio Piljan (tim 35, klijent Bliive, Kolumbija)
Ivona Prosen (tim 43, klijent: Laser Wall, Italija)
Ivona Šimičić (tim 44, klijent Adventure Addicted, Italija)
Marko Furić (tim 48, klijent Laser Wall)
Matea Ivić (tim 49, klijent Ultraspecialisti, Italija)
Valentina Buršić (tim 54, klijent: Laser Wall, Italija)
Deiana Gergova (tim 416, klijent: Packing SAS, Kolumbija)

Navedeni studenti su zajedno sa svojim timovima izradili najbolje poslovne planove, a ocijenili su ih sami direktori poduzeća za koja su ih izrađivali. X-Culture će ih posebno nagraditi certifikatima, kao i pozivom na globalni X-Culture simpozij koji se ove godine održava u Calgaryu u Kanadi.
Iznimno smo ponosni na naše studente koji su pokazali kako se uspješno snalaze i barataju izazovima multikulturalne suradnje i poslovnih problema.
 
 
Cijeli album možete pogledati OVDJE

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se