Natječaj

 

 


 
 EKONOMSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI, raspisuje natječaja za upis na Poslijediplomski sveučilišni studij (doktorski studij) Ekonomije i poslovne ekonomije u akademskoj godini 2018./2019. za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz polja ekonomije
 
Poslijediplomski sveučilišni studij (doktorski studij) Ekonomije i poslovne ekonomije (dalje: Doktorski studij) izvodi se u punom radnom vremenu ili s dijelom radnog vremena i traje 3 godine, a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova.
 
Doktorski studij mogu upisati:
1. Osobe koje su završile odgovarajući sveučilišni diplomski studij ekonomije ili poslovne ekonomije;
2. Osobe koje su završile odgovarajući četverogodišnji sveučilišni dodiplomski studij ekonomije ili poslovne ekonomije, prema propisima koji su bili na snazi prije ustrojavanja ovog doktorskog studija.
3. Osobe koje nisu završile odgovarajući studij iz točke 1. i 2., mogu upisati studij ako su završile jedan od sljedećih studija iz područja društvenih znanosti polja ekonomije:
3.1. znanstveni magistarski studij prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona,
3.2.poslijediplomski stručni studij ekonomije ili poslovne ekonomije prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona, uz uvjet polaganja razlikovnih ispita iz predmeta mikroekonomija i makroekonomija,
3.3. poslijediplomski specijalistički studij ekonomije ili poslovne ekonomije prema odredbama Zakona, uz uvjet položenih razlikovnih ispita iz predmeta mikroekonomija i makroekonomija.
 
Uvjet za upis studija je znanje poslovnog engleskog jezika.
 
Rangiranje pristupnika
Rangiranje pristupnika vrši se prema postignutom broju bodova s obzirom na sljedeće kriterije: visinu prosjeka ocjena tijekom prethodnog obrazovanja, motivacijsko pismo, prijedlog teme istraživanja, znanje poslovnog engleskog jezika, potencijalni prethodni dogovor s mentorom odnosno postojanje mentora, nagrade, postojeće istraživačke i znanstvene reference, preporuku potencijalnog savjetnika/mentora odnosno sveučilišnog profesora koji je upoznat s akademskim dostignućima potencijalnog pristupnika te razgovor s Povjerenstvom za poslijediplomske studije i doktorate Fakulteta (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo). Povjerenstvo može predložiti Fakultetskom vijeću da ne usvoji zahtjev pristupnika za upis na doktorski studij, neovisno o tome je li pristupnik ispunio ostale uvjete za upis na studij, ukoliko utvrdi da pristupniku ne može osigurati mentora za odgovarajuće područje znanstvenog interesa odnosno teme istraživanja.
 
 
Prijavi na natječaj potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:
 • Popunjen obrazac prijave,
 • Ovjerenu presliku diplome (završenog diplomskog studija, odnosno dodiplomskog sveučilišnog studija),
 • Prijepis i prosjek ocjena,
 • Preporuku jednog sveučilišnog profesora (obavezno za kandidate s prosjekom manjim od 3,5, ali se boduje i za sve ostale kandidate),
 • OIB radi prikupljanja dokumentacije potrebne za Natječaj (domovnica i rodni list) po službenoj dužnosti, a za strane državljane dokaz o državljanstvu,
 • Životopis,
 • Motivacijsko pismo na engleskom jeziku (maksimalno 500 riječi),
 • Prijedlog teme istraživanja na engleskom jeziku (na priloženom obrascu EFRI),
 • Potvrdu o znanju engleskog jezika barem na razini B2 (npr. prijepis ocjena iz prethodnog školovanja, TOEFL, ESOL ili sličnu potvrdu);
 • Fakultet zadržava pravo dodatne provjere znanja poslovnog engleskog jezika; u slučaju nepostojanja adekvatne potvrde Fakultet može provesti i odgovarajući postupak utvrđivanja razine znanja engleskog jezika,
 • Izjavu kandidata o samostalnom plaćanju školarine ili izjavu o plaćanju ukoliko školarinu plaća poslodavac,
 • Objavljene radove,
 • Nagrade za znanstvene i stručne aktivnosti,
 • Suglasnost sveučilišnog profesora koji ispunjava minimalne kriterije za izbor mentora da pristaje biti savjetnik ili mentor kandidatu (na priloženom obrascu EFRI).
 • Savjetnik ili mentor ne mora biti djelatnik Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, već može biti znanstvenik iz Hrvatske ili inozemstva, no mora zadovoljavati navedene minimalne kriterije,
 • Rješenje o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije za one pristupnike koji su kvalifikaciju stekli u inozemstvu (dostava naknadno nakon prihvata kandidata).
Na natječaj se prijavljuje popunjavanjem on-line prijave.
 
Nakon prikupljanja natječajne dokumentacije potrebno je popuniti POPIS NATJEČAJNE DOKUMENTACIJE - PDS, u kojoj je potrebno označiti dostavljene dokumente, ispisati (isprintati), vlastoručno potpisati i dostaviti s natječajnom dokumentacijom poštom ili osobno - tražena dokumentacija u nastavku: 
 
 
Prijave se podnose preporučenom pošiljkom ili osobno na adresu Fakulteta:                                            
Ekonomski Fakultet Sveučilišta u Rijeci
Ivana Filipovića 4 
HR-51000 Rijeka
''Natječaj za upis na Poslijediplomski doktorski studij''
Rok za podnošenje prijava je do 15. siječnja 2019. godine.
 
Ukoliko se ne javi dovoljan broj pristupnika koji ispunjavaju uvjete za upis, Fakultet zadržava pravo da za ak. god. 2018./2019. ne otvori studij.
 
Sve dodatne informacije o studiju kao i obrazac prijave mogu se pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta ili u Referadi za poslijediplomske studije odnosno na:
e-mail: doktorski@efri.hr 
telefon: 051 / 355 -102


 

 
 
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci (EFRI) u sklopu Horizon 2020 projekta „FIN-TECH: A FINancial TECHnology training platform" raspisuje dva (2) mjesta na doktorskom studiju sa 100% pokrivenim školarinama.
Predmet istraživanja doktoranada mora biti iz slijedećih područja:

-          Big data u financijama
-          Artificial Intelligence (AI) u financijama
-          Blockchain tehnologija u financijama Fin-Tech projekt, u sklopu EU-ovog programa financiranja Horizon 2020, ima za cilj stvoriti ujedinjeno europsko FinTech okruženje.
 
 
U tu svrhu, projekt će razviti zajedničku platformu za razmjenu znanja, koja će se dinamički ažurirati i uskladiti s najnovijim istraživanjem i razvojem u financijskoj tehnologiji i promjenjivim pravilima. Prijave se vrše putem mrežnih stranica Ekonomskog fakulteta Rijeka:https://www.efri.uniri.hr/hr/natjecaj/636/164 Samo za ovaj natječaj rok prijave je produžen do 15.02.2018. - na postojeći natječaj potrebno je nadodati napomenu „Za H2020 FINTECH projekt"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se