Obranjen je prvi doktorat na Združenom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Obranjen je prvi doktorat na Združenom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Student međunarodnog „Združenog doktorskog studij Upravljanje i ekonomika javnog sektora" Nejc Lamovšek, prvi je s uspjehom završio zajednički doktorski studij Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Rijeci i Fakulteta za upravo, Sveučilišta u Ljubljani.


Akademski stupanj doktora znanosti stekao je obranom disertacije pod naslovom „Analiza učinkovitosti javnih biomedicinskih laboratorija u Sloveniji sa stajališta postizanja njihove optimalne veličine" pod mentorstvom prof. dr. sc. Maje Klun i izv. prof. dr. sc. Milana Skiteka.      ž

                                                                                                       

Združeni doktorski studijski program Upravljanje i ekonomika javnog sektora rezultat je uspješne suradnje dviju institucija koje su prvu generaciju studenata, kojoj pripada i novi doktor znanosti, upisale u akademskoj godini 2017./2018.


Program studija je jednim dijelom nastao planski, a drugim kao posljedica dugogodišnjeg iskustva i usmjerenja Fakultete za upravo u Ljubljani i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, koji na ekonomsko-poslovnom području imaju dugogodišnja iskustva. Organizirani oblici studija izvode se u vidu predavanja, seminara te drugih organiziranih oblika nastave u Sloveniji i Hrvatskoj, a još jedna od posebnosti ovog studijskog programa je u tome što se na 2. godini studija program dijeli na dva modula, pri čemu studenti mogu birati između Ekonomskog modula i Modula javnog upravljanja.


Studijski program odražava potrebe zapošljavanja u gospodarstvu i ne-gospodarstvu. Područja zapošljavanja u gospodarstvu, na kojima se mogu zaposliti doktorandi, različita su vodeća mjesta u javnim službama, zatim na istraživačkim mjestima u gospodarstvu, međunarodnim organizacijama, poduzetničkim inkubatorima i sl. Prilagođavanje europskim standardima i zahtjevima suvremene i demokratske države zahtijevaju ujedno i promjene u javnom sektoru. Reforma i osuvremenjivanje javnoga sektora, koja će se odvijati u narednih nekoliko godina, donijet će brojne promjene u vrstu i sadržaj radnih zadataka.


Združeni doktorski studijski program izrazito je interdisciplinaran i multidisciplinaran što u potpunosti odgovara prirodi znanstvenog istraživanja s jedne strane te vrlo zahtjevnom stručnom radu s druge strane.

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više