Od ideje do investitora - panel

Od ideje do investitora - panel

Šesti panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu" u okviru tematske cjeline Žene na start-up i scale-up sceni nosi naslov „Od ideje do investitora", a održat će se u četvrtak, 24. veljače s početkom u 18h u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, s live-streamom na Entrio platformi. Panelistice ovog panela bit će Lea Perić, Renata Brkić i Josipa Majić, a moderatori panelasu Saša Cvetojević i Vedrana Likan.  
 
Lea Perić je osnivačica tvrtke Perle Net koja od 2019 godine razvija aplikaciju Xoink - prvu edukativnu aplikaciju roditeljske zaštite. Prije nego je odlučila u potpunosti se posvetiti razvoju vlastite ideje i tvrtke, Lea je svoju karijeru gradila 18 godina kao menadžerica u hotelskoj industriji, većinom na poslovima nabave i logistike. Svoju priliku je pronašla za vrijeme porodiljnog dopusta kada je iz hobija u klikabilnoj excel tablici složila osnovne funkcionalnosti današnje aplikacije i krenula istraživati tržište. Dodatan poticaj kako se radi o zaista inovativnoj ideji dobila je i od EU fondova nakon što joj je bespovratno odobreno 200 tisuća eura za razvoj inovacije. Mama je dvoje djece kojima se silno trudi dokazati kako u životu mogu biti što god požele.  
 
Renata Brkić je osnivačica prvog fonda rizičnog kapitala za ulaganja s društvenim učinkom u Hrvatskoj i partnerica u društvu za upravljanjeFeelsgood Capital Partners. Paralelna je poduzetnica i investitorica, posvećena projektima koji uz profitabilnost polučuju i pozitivan društveni i okolišni utjecaj. Osnivačica Udruge profesor Baltazar koja u Hrvatskoj provodi projekt revitalizacije ovog jedinstvenog, umjetničkog i društveno odgovornog djela u smjeru popularizacije znanosti i poduzetništva. Producentica je novog serijala animiranih filmova Profesor Baltazar. Također je predsjednica skupštine Zadruge ZEZ, društvenog poduzeća koje okuplja mrežu partnera s ciljem izgradnje Znanstveno edukativnog zabavnog centra – ZEZ kroz rekonstrukciju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Majka je troje djece.
 
Josipa Majić je IT poduzetnica bazirana u Zagrebu. Kao studentica je radila na prvom proizvodu "pametnog medvjedića” sa biomedicinskim senzorima kojeg je licencirala Hasbrou te se nakon toga bavi analizom biometrijskih signala kroz firmu Tacit.tech. Donira laboratorij za analizu biometrijskih signala te afektivno računalstvo na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu, na kojem radi kao predavačica i vanjska suradnica. Paralelno ulazi u svijet kriptovaluta i fintech-a kao su-osnivačica firme Revuto koja se bavi upravljanjem troškova pretplata. Sa firmom radi prvu ikada prodaju tokena na platfromi Cardano, gdje je prikupljeno 10 miliona USD investicija kao i 3 miliona predbilježbi u samo nekoliko tjedana te 350 tisuća aktivnih korisnika samo u EU.
 
 
Link za preuzimanje besplatnih ulaznica za sudjelovanje uživo ili online je ovdje: https://www.entrio.hr/event/od-ideje-do-investitora-10760

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više