Održana je završna konferencija projekta INTERREG ADRION FUTURE

Održana je završna konferencija projekta  INTERREG ADRION FUTURE

Primjena rezultata tehnoloških istraživanja kao i razvoj inovativnih metoda oduvijek je bila Ahilova peta skoro svih zemlja, članica Europske unije; već  godinama (desetljećima) i Hrvatska se nalazi u neslavnom društvu koje mora pronaći svoj put u praktičnoj primjeni modernih tehnologija četvrte generacije kako bi ostvarili napredak.

U sklopu projekta INTERREG ADRION FUTURE  model upravljanja obrazovanjem i trening za industriju 4.0 na Jadransko-jonskom području, na kojem sudjeluju u svojstvu partnera Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Primorsko – goranska županija, predstavljene su smjernice u razvoju  pomorskog, nautičkog i brodograđevnog sektora kroz intenzivniju primjenu virtualnih tehnologija.


Rezultati istraživanja, u kojem je sudjelovalo 192 predstavnika privatnog i javnog sektora iz Italije, Grčke, Hrvatske i Albanije, poslužili su za pokretanje testne Online platforme koja omogućuje, osim  transfera tehnologija i pripremu poslovnog subjekta za primjenu novih otkrića iz resornog područja s posebnim naglaskom na novu virtualnu stvarnost. Primjena modela inteligentnog  usvajanja znanja rezultirala je poboljšanjem performansi  po pitanju smanjenja troškova, primjenom inovacijskih procesa, povećanom efikasnošću kao i uvođenjem novih menadžerskih i operativnih procesa. Postignuta je intenzivna suradnja između sveučilišta, kao znanstveno-istraživačkih centara i predstavnika realnog sektora koji u sljedećeg koraku moraju biti spremni primijeniti rezultate istraživanja.

 

Završena konferencija na razini Hrvatske održana je virtualno krajem prosinca 2020. godine za sve partnere koji su odlučili potpisati sporazum o nastavku suradnje te i dalje razvijati Platformu FUTURE 4.0. kroz zajedničke projekte.

Voditelj projekta na razini sastavnice,  prof. dr. sc. Heri Bezić istaknu je važnost industrije četvrte generacija na ubrzani razvoj gospodarstva dok je finalne preporuke izložio asistent Davorin Balaž.

 

Na dvogodišnjem projektu sudjelovalo je 9 partnera iz 4 zemlje s vodećim partnerom iz Italije – Regione del Veneto (3 EU Italija, Grčka, Hrvatska i 1 IPA: Albanija).

Kalendar

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se