Panel - Moderne tehnologije i budućnost prava

Panel - Moderne tehnologije i budućnost prava

Panelistice osmog panela „MODERNE TEHNOLOGIJE I BUDUĆNOST PRAVA"" su Maja Mandić, Marijana Šarolić Robić, Svjetlana Vukić, a posebna gošća Vanja Škorić

 

Osmi panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu" u okviru tematske cjeline Žene u pravnoj profesiji nosi naslov „Moderne tehnologije i budućnost prava", a održat će se u četvrtak, 10. ožujka s početkom u 18h u Hilton GardenInn Hotelu u Zagrebu, sa live-streamom na Entrio platformi. Panelistice ovog panela bit će Maja Mandić, Marijana Šarolić Robić, Svjetlana Vukić, posebna gošća biti će Vanja Škorić, a moderatorice panela su Natalija Labavić i Vedrana Likan.

 

 

Maja Mandić profesionalno se bavi pravnim i regulatornim temama iz područja elektroničkih komunikacija, tržišnog natjecanja i medija gotovo 20 godina. Nakon završenog Pravnog fakulteta pri Sveučilištu u Zagrebu i tri godine radnog iskustva u privatnoj odvjetničkoj praksi, zapošljava se u Hrvatskom Telekomu. Od 2005. u HT-u vodi korporativne regulatorne poslove, a 2014. preuzima upravljanje pravnim i regulatornim poslovima te usklađenosti poslovanja HT grupe. Sa željom za daljnjim profesionalnim razvojem početkom 2020. ulazi u poslovno-operativni segment poslovanja HT-a te preuzima vođenje odjela koji se bavi telekomunikacijskom infrastrukturom. Od 2014. paralelno obnaša funkciju zamjenice predsjednika NO, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar. U međuvremenu je završila EMBA studij pri IEDC Poslovnoj školi Bled, poseban program za članstvo u nadzornim odborima pri ESMT u Berlinu te je stekla Compliance Manager International certifikat pri Frankfurt School of Finance & Management. 2016. uvrštena je u bazu poslovnih žena HUP-a.

 

Marijana Šarolić Robić voli za sebe misliti da je pravi primjerak HOMO LUDENS-a u nastajanju. Iako je obrazovanjem i profesionalnim djelovanjem pripadnica jako ozbiljne pravničke profesije sa preko 20 godina iskustva u bankarstvu i odvjetništvu, to ju ne sprečava da svakodnevno propituje status quo i uči uvijek iznova o svemu što ju okružuje. Zadnjih nekoliko godina je njen fokus na umjetnoj inteligenciji te joj je jedna od strasti približiti tu tematiku čim većoj skupini ljudi i osvijestiti ih o koristima koje takva tehnologija donosi. Marijana je također jedna od osnivačica udruga koja promiče ravnopravnost spolova u poslovnom okruženju PWMN Croatia, osnivačica udruga CROAI te aktivna mentorica u hrvatskom eko start up sustavu od 2013. Inače joj je omiljena rola biti mama sinu Luki i supruga boljoj polovici Tomici.

 

Svjetlana Vukić s više od 16 godina iskustva u businessu (marketing i tech), projektima od strategije do produkcije, na domaćem i međunarodnom tržištu, za start-upove i korporacije. 2019. godine s još troje partnera osniva Resonate — studio za dizajn digitalnih proizvoda. Resonate danas uspješno radi za tech kompanije u Švicarskoj, Islandu, Abu Dhabiju, SAD-u i UK-u. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na koji se "vraća” kao predavačica na kolegiju Oblikovanje korisničkog iskustva.

 

Naša posebna gošća Vanja Škorić je pravnica, aktivistica i programska direktorica u Europskom centru za neprofitno pravo u Nizozemskoj te kandidatkinja na doktorskom studiju u Laboratoriju civilne umjetne inteligencije, Instituta za informatiku, Sveučilište u Amsterdamu. Vanja je od 1999. godine aktivistica civilnog društva. Svoj put počela je kao pravna savjetnica u hrvatskoj organizaciji GONG; bila je članica Hrvatskog vijeća u inicijativi za partnerstvo za otvorenu vlast; sudjelovala je u međunarodnim izbornim misijama OESS-a u raznim zemljama. Ona je također jedna od osnivačica i bivša članica uprave Zaklade Soliarna u Hrvatskoj. Vanja posjeduje diplomu javnog međunarodnog prava sa Sveučilišta u Amsterdamu i studija prava Sveučilišta u Zagrebu.


Njezini omiljeni angažmani uključuju regulativne promjene u Hrvatskoj i inozemstvu raznih propisa ili standarda koje unaprjeđuju demokratsko društvo, odgovornost vlasti, pristup informacijama, zaštitu neprofitnih organizacija, pravo na prosvjede i slično. U posljednje vrijeme uživa u miješanju prava i tehnologije kroz rad na pravnim pitanjima razvoja i upotrebe umjetne inteligencije, pronalaženju sinergija između civilnog društva i tehničkih stručnjaka te ravnoteže između razvoja umjetne inteligencije i očuvanja ljudskih prava i sloboda. Kao da joj doktorat uz stalni posao nije dovoljan, Vanja se bacila i na pisanje dječjih knjiga, inspirirana pitanjima njezine kćeri o "teškim temama” poput diskriminacije žena u društvu, klimatske krize i prosvjeda.

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više