Predavanje u povodu Svjetskog dana investicijskih fondova

Predavanje u povodu Svjetskog dana investicijskih fondova

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci će se u sklopu manifestacije Svjetski dan investicijskih fondova održati predavanje od strane predstavnika HGK i Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK.

 

Kroz predavanje će studente, profesore i sve ostale zainteresirane upoznati s fondovima, posebice s načinom na koji funkcioniraju, zašto ulagati u njih, kako kupiti/prodati udjele u fondu, odnos rizika i prinosa, koji su izvori informacija te što bi trebali znati prije samog početka ulaganja. 

 

Predavanje će se održati 8. svibnja 2019. s početkom u 13 sati, u dvorani 6/III kat, a za njega se možete prijaviti putem online obrasca dostupnog OVDJE.

 

Očekivano trajanje predavanja je 60 minuta.

 

Inače, Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK petu godinu za redom organiziraju različita edukativno-informativna događanja povodom obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova (19. travnja). Cilj spomenutih aktivnosti je informiranje i edukacija građana, a posebice mladih o mogućnostima ulaganja kroz investicijske fondove, čime se ujedno ostvaruje doprinos podizanju razine financijske pismenosti u Hrvatskoj. Navedene aktivnosti se provode na temelju Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine (NN 11/15) koji je donijela Vlada Republike Hrvatske u siječnju 2015. godine.


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više