Pričajmo o novcu: Financije uz kavu

Pričajmo o novcu: Financije uz kavu

Pričajmo o novcu: Financije uz kavu, podcast našeg studenta Doriana Antešića, održavat će se svaki petak, od 28.5. do 18.6.2021.
 
Cilj programa je prikazati studentima ekonomskih fakulteta, naročito smjerovima Financije i Ekonomija, kako izgleda karijera za koju studiraju. Želimo im kroz razgovore s profesionalcima objasniti što se sve od njih očekuje kada završe fakultet, koje vještine su potrebne za kvalitetan posao te u kojem smjeru ide njihovo zanimanje kako bi se znali bolje pripremiti za tržište rada te budućnost.
 
Program se sastoji od četiri podcast epizode koje će svaki petak biti objavljene na YouTube kanalu Pričajmo o novcu podcasta.

YouTube kanal
LinkedIn stranica
Facebook stranica

Prvi gost programa je zasigurno jedan od najpoznatijih hrvatskih ekonomista - Velimir Šonje koji ima puno toga za ispričati o bogatoj karijeri ekonomista. Gospodin Šonje osvrnut će se na svoje studentske dane, karijerni put, poduzetništvo i savjete za studente. Pričat ćemo i o ekonomiji države i kakve prilike postoje za mlade.
 
U goste druge epizode programa "Financije uz kavu" dolazi nam Nijemac Christian Prehn, bivši student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i trenutni operacijski menadžer američkog poduzeća ExpressAuto Group. S njima ćemo pričati o studiranju međunarodnog poslovanja u Hrvatskoj. Je li ono kvalitetno i koliko mu je koristilo u karijeri? Gospodin Prehn je radio godinama u Rumunjskoj kao menadžer poslovnih operacija u međunarodnom logističkom poduzeću Expeditors pa ćemo s njima popričati i o poslovanju u Njemačkoj, Hrvatskoj i Rumunjskoj te ih usporediti. Vidi li on potencijal u Hrvatskoj, što misli o odlasku mladih iz Hrvatske i ima li "kruha u Njemačkoj?"
 
Treći gost programa je financijski analitičar i konzultant Hrvoje Serdarušić s kojim ćemo pričati o karijeri financijaša. Gospodin Serdarušić je proveo preko 15 godina u bankarstvu prije nego što je krenuo u poduzetništvo otvaranjem vlastitog obrta za savjetovanje. Pričat ćemo o tržištu rada za financijaše, budućnosti bankarstva i podijeliti mišljenja što bi studenti trebali razvijati kako bi uspjeli u karijeri.
 
Završni gost programa je Matija Nakić, glavna direktorica hrvatskog fintech startupa Farseer. S njom ćemo pričati o automatizaciji financijske funkcije. Za studente zainteresirane za posao u financijama potrebno je znati kakva je projekcija o zapošljivosti nakon fakulteta. Slično kao i u razgovoru s Hrvoje Serdarušićem, pričat ćemo o budućnosti financijaša. Hoće li automatizacija financijskih poslova otežati studentima zaposlenje? Što trebaju učiti da bi se bolje prilagodili promjenama? Gospođa Nakić daje odgovore, a na studentima je da slušaju i razmisle.
 
Ovih četiri epizoda je prvi dio programa "Pričajmo o novcu: Financije uz kavu". Tijekom ljeta ili početkom sljedeće akademske godine izaći će i drugi dio programa koji će se sastojati od nekoliko epizoda razgovora u kojem ćemo također pokušati educirati studente o njihovom zanimanju sve s ciljem kako bi se bolje pripremili za tržište rada i unaprijedili svoje vještine. 


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više