Prvi doktorat po Skandinavskom modelu

Prvi doktorat po Skandinavskom modelu

Danas je uistinu izuzetan i povijestan dan na riječkom Sveučilištu (UNIRI) i Ekonomskom fakultetu Rijeka (EFRI).


Dana 8. srpnja 2019. godine obranjen je prvi doktorat po Skandinavskom modelu na Ekonomskom fakultetu Rijeka (EFRI) ali i na riječkom Sveučilištu.  Skandinavski model doktorata je novina u Hrvatskoj budući da je prema njemu doktorski rad sastavljen od već objavljenih znanstvenih radova doktoranda, pri čemu se koriste samo radovi izrađeni u sklopu istraživanja na doktorskom studiju, objavljeni poslije upisa na studij. Ti se radovi objedinjuju zajedničkim uvodom i zajedničkim zaključcima. Budući da je Ekonomski fakultet Rijeka član prestižnog europskog udruženja studija s najboljim doktorskim studijima iz područja ekonomije i poslovne ekonomije (EDAMBA) u posljednjih nekoliko godina aktivno se radi na promicanju ove vrste doktorskih radova.

Dr.sc. Milan Deskar Škrbić, pod mentorstvom prof. Saše Drezgića (EFRI) i prof. Hrvoja Šimovića (Ekonomski fakultet Zagreb) obranio je doktorski rad na engleskom jeziku „MACROECONOMIC EFFECTS OF FISCAL POLICY ON SMALL OPEN ECONOMIES - THE CASE OF CROATIA" pred komisijom koja se sastojala od prof. Helene Blažić (EFRI, predsjednica), doc. Ana Grdović Gnip (Univerza na Primorskem, Slovenija) i doc. Maja Grdinić (EFRI).

 

 

 

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više