Stipendije za Europski Forum Alpbach

Stipendije za Europski Forum Alpbach


Krovna tema: „Liberty and Security"

14.08. - 30.08.2019. Alpbach, Austrija
 

ŠTO JE EUROPSKI FORUM ALPBACH?
Europski Forum Alpbach (EFA) austrijska je multidisciplinarna konferencija koja svake godine okuplja više od 5.000 sudionika iz cijeloga svijeta, preko 900 govornika i predavača
te više od 700 stipendista iz preko 70 zemalja. Ove godine sudionicima nudi 28 seminara, 9 simpozija, 4 ljetne škole te brojne stručne i kulturne aktivnosti.
 
EFA nudi mladim profesionalcima i studentima iz cijelog svijeta mogućnost aktivnog sudjelovanja i dodatnog usavršavanja u bogatom edukacijskom i stručnom programu te priliku za networking s brojnim sudionicima, ekspertima i uglednim osobama. Stipendisti sudjeluju na seminarima i simpozijima prema vlastitom izboru. Seminar week baviti će se temom „slobode i sigurnosti" u brojnim akademskim područjima kroz 28 seminara paralelno, a koje će voditi ugledni znanstvenici i stručnjaci.
Nazivi seminara i njihovi voditelji objavljeni su OVDJE.
 
 Alpbach simpoziji istoj će temi pristupiti iz praktične perspektive kroz veliki broj panel diskusija i inovativnih sesija na kojima će sudionici imati priliku raspravljati o gorućim pitanjima iz područja europske i međunarodne politike, prava, ekonomije, visokog obrazovanja, tehnologije, zdravstvene zaštite te okoliša. EFA preliminarni program pročitajte OVDJE.
 
Program obuhvaća i simulaciju procesa odlučivanja u EU, natjecanje u govorništvu, međunarodno predstavljanje stipendista, izložbe, koncerte, predstave i filmske projekcije te mnoge ad hoc evente.
Prijaviti se mogu svi studenti i osobe s diplomom do 30 godina.


KAKO SE PRIJAVITI?
Prijave za stipendije idu direktno preko EFA platforme dostupne OVDJE, dok se popis sve potrebne dokumentacije nalazi OVDJE. Stipendija pokriva troškove sudjelovanja, smještaj
(bed & breakfast) te džeparac od 17,00 EUR/dan.
 
Rok prijave je 29.03.2019 u 12:00.
Napomena: Džeparac se isplaćuje u gotovini na kraju Foruma, dan prije odlaska iz Alpbacha.
Stipendija ne pokriva troškove prijevoza do Alpbacha i natrag.
Dodatne informacije i kontakti dostupni na FB stranici Klub Alpbach Hrvatska i službenim stranicama Europskog Foruma Alpbach.


Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više