Stipendije zaklade „Dr. Viktor Ružić“

Stipendije zaklade „Dr. Viktor Ružić“

Zaklada „Dr. Viktor Ružić" iz Rijeke raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija polaznika srednjih škola i studenata uz sljedeće uvjete:

  • da su kandidati redovni učenici srednje škole, odnosno studenti visokoškolske ustanove,
  • da imaju prosjek ocjena do sada završenih razreda srednje škole (za učenike prvog razreda srednje škole računa se i prosjek ocjena od petog do osmog razreda osnovne škole) ili položenih ispita ne manji od 4.5, odnosno adekvatan postotak usvojenog znanja u skladu s ECTS bodovnim sustavom i to za svaku akademsku godinu, s postotkom usvojenog znanja iznad 90%
  • za studente prve godine preddiplomskog studija računa se i prosjek ocjena srednje škole, uspjeh na ispitima državne mature i ocjene do trenutka prijave, a za polaznike prve godine diplomskog studija prosjek ocjena na prijediplomskom studiju i ocjene do trenutka prijave.
  • da nisu ponavljali školsku, odnosno akademsku godinu.
Visina stipendije za učenike srednjih škola  iznosi 200 Eura mjesečno, odnosno 280 Eura mjesečno za studente, te će se isplaćivati temeljem sklopljenog ugovora u razdoblju od 01. listopada 2023. do 30. lipnja 2024. godine.

Rok za predaju prijava je do 10.  listopada, 2023. godine.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više